VIDEO: KREĆE U PETOM KUPEU – Lu Jakelić u pohodu od Zagreba do Splita, Šibenika i Rijeke

Hvalospjevima posut novi album “Šesto čulo” nakon Zagreba će uživo predstaviti u Splitu, Šibeniku i Rijeci

Drugi album jedne od najperspektivnijih kantautorica mlađe generacije pokupio je brojne reakcije, uglavnom hvalospjeve kritičara koji su ga shvatili kao ozbiljan kantautorski masiv. Dokazuje to i mjesto na samom vrhu službene top liste prodaje albuma, a prva koncertna postaja je zagrebački Peti kupe, zakazan za 15. veljače.

U 2023. godini Lu radi iskorak prema publici s kojom njeguje poseban odnos od svojih prvih glazbenih koraka. Samosvjesna i kreativno neograničena, započinje mini-koncertnu turneju na kojoj će u 4 hrvatska grada uživo predstaviti svoje nove pjesme. Uz svoj prateći bend, Lu će u Zagrebu održati najveći samostalni koncert do sada, a zatim je čekaju još tri velika sastanka s publikom.

“Zagreb nam je veliki prasak, a nakon toga nastavljamo turneju i u drugim gradovima. Uskoro stiže još datuma, a osim u Hrvatskoj, nastupit ćemo i u regiji, čemu se posebno veselim”, rekla je Lu Jakelić, koju urednici i glazbenici u našoj regiji izrazito cijene.

U Peti kupe, novu oazu zagrebačke glazbene i kulturne scene, stiže na krilima izvrsnog prijema svog drugog po redu studijskog albuma te kako i sama otkriva, i ona i čitav bend jedva čekaju izvesti pjesme uživo: “Svi se radujemo koncertu. Nakon dva autorska albuma imamo mnogo materijala za odsvirati, a još važnije – imamo i divnu, željnu publiku radi koje radim. Sigurna sam u večer punu dobre glazbe i sve pozivam da podrže priču koju gradim i da se upoznamo na najiskreniji način – onaj uživo.” S nestrpljenjem iščekuje svoj najveći samostalni koncert do sada, a nakon Zagreba, slijede nastupi u splitskom Backbaru (24. veljače), šibenskom Azimutu (25. veljače) i riječkom Pogonu kulture (24. ožujka).

Izdanje donosi ukupno deset pjesama s njenim osebujnim autorskim potpisom, a kao vodeći singlovi predstavljeni su “Zidovi”, “Sjene” i “Kuća”, koji su se zahvaljujući radijskom interesu našli i na službenoj HR Top 40 ljestvici emitiranja.

Lu Jakelić je već s debitantskim albumom “Sve o čemu sam šutjela” iz 2019. godine unijela svježinu i novost na domaću glazbenu scenu. Od tada hrabro korača svojim glazbenim putem birajući smjer ispunjen hrabrošću i upornošću. Na tom putovanju ostvarila je priznanja u obliku nominacija za nagrade Porin, Rock&Off i Večernjakova ruža, a osvojila je i nagradu Adria Media Muzik Awards za najbolji regionalni video novog izvođača.

Prošle godine pridružila se i glazbenim gostima Parnog valjka na njihovom veličanstvenom koncertu “Valjak i prijatelji: Dovoljno je reći…Aki” u rasprodanoj pulskoj Areni, a nastupila je i kao predgrupa cijenjenoj regionalnoj glazbenoj umjetnici Konstrakti, na njenom nastupu u Dubrovniku.

Ulaznice za koncert u Petom kupeu u Zagrebu dostupne su u prodaji putem sustava Eventim te na svim njihovim prodajnim mjestima, po pretprodajnoj cijeni od 9,29 EUR. Organizator koncerta je Baba Production.

Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!