FOTO: PROCURILE FOTKE – Škugor iz megapljačke INA-e s Plenkovićem i Jandrokovićem

Podsjećamo kako je Damir Škugor uhićen u pljački oko milijardu kuna iz Ine, a u trenutku uhićenja široj javnosti bio je relativno nepoznat.

Potom je otkriveno da je Škugor  član HDZ-a, a iz HDZ-a su najprije šutjeli, a potom rekli da jeste član i da će se njime pozabaviti časni sud stranke.

Tvrdili su i kako Škugor ljudima iz vrha strane nepoznat, a izravno su rekli da premijer Plenković ne pozna Škugora.

“Predsjednik Vlade nema nikakve veze s pozicijom g. Škugora u INA-i, niti ga osobno poznaje. Odgovore na pitanja o poziciji g. Škugora u INA-i treba dati INA, a ne Vlada, čije su službe pri Ministarstvu financija i otkrile sumnjive poslovne procese i transakcije te blokirale nezakonito stečenu imovinu”, rečeno je iz Vlade.

Potom su društvenim mrežama počele kružiti fotografije na kojima se vide zajedno Plenković i Škugor.

Pojavila se i fotografija Škugora u društvu predsjednika Sabora Jandrokovića, koju je objavio zastupnik Mosta Nikola Grmoja.

Uz fotografiju Grmoja je na Facebooku napisao:

“Sad je jasno zašto se Gordan Jandroković sakrio i zašto ne saziva izvanrednu sjednicu Sabora zbog ove neviđene pljačke Ine. Svi su oni dio iste korumpirane klike koju je potrebno žurno maknuti s vlasti”.

Grmoja je na svom Facebooku također objavio i fotografiju sa Josipom Šurjakom, te napisao:

“Plenković je došao na skup odvjetnika na kojeg premijeri rijetko dolaze, osim toga Šurjak je kum glavnog tajnika i kadrovika HDZ-a Krune Katičića koji je Plenkovićeva desna ruka. Nema nikakve šanse da je ova ekipa u Ini radila sama bez znanja ostalih!”

Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!