PLENKOVIĆ NAJAVIO: Vlada će donijeti odluku o ukidanju imuniteta ministru Aladroviću

 Vlada će donijeti i odluku o ukidanju imuniteta ministru Josipu Aladroviću, kako bi ga USKOK mogao istraživati. Osim toga, ukinut će se odredba zakona po kojoj za istragu nekog člana Vlade DORH treba dozvolu Vlade.

“Ovo je prvi put da smo imali akciju koja je rezultirala istragom trojice članova Vlade, od kojih je jedan od njih uhićen”, rekao je Plenković. kako javlja N1.

Akcija USKOK-a bez sumnje je utemeljena na zakonu, ali utjecala je na rad i na percepciju rada Vlade, rekao je premijer.

Istaknuo je da, dok se ne dokaže nečija krivnja, vrijedi presumpcija nevinosti te da će eventualnu krivnju osumnjičenih članova Vlade morati dokazivati DORH.

Dodao je da očekuje da će istraga biti brza i temeljita. “Želim konstatirati u ime Vlade da će eventualnu krivnju ovih kolega utvrđivati sud. Ako slučajno to sud ne utvrdi, osim nepovratno nanesene štete članovima Vlade o kojima se radi, to će biti jako loše za percepciju rada tijela kaznenog progona, ali i za pravosuđe u cjelini. Ako se, pak, pokaže da krivnje ima, koruptivno ponašanje nije prihvatljivo”, rekao je Plenković.