GRMOJA O UHIĆENJU NA PLESU: HDZ-ova koruptivna struktura ima velik utjecaj na policiju

Potpredsjednik Mosta Nikola Grmoja, koordinator Mosta Zagrebačke županije Ivan Bekavac i vijećnik Mosta u Skupštini Zagrebačke županije Luka Jović osvrnuli su se na uhićenje šefa aerodromske policije Pleso jer je, ističu, osim šverca robe s neoriginalnim oznaka iz Turske HDZ-ovcu i gradonačelniku Ivanić Grada Javoru Bojanu Lešu pogodovao tako da mu je osigurao policajce za besplatno parkiranje i čuvanje njegovog vozila za vrijeme njegovih boravaka u inozemstvu.

Prenosimo priopćenje.

“Koordinator Mosta za Zagrebačku županiju Ivan Bekavac ustvrdio je da se ovdje radi o već viđenom modusu operandi cjelokupnog vodstva HDZ-a Zagrebačke županije.

“Javor Bojan Leš HDZ-ovac i gradonačelnik Ivanić Grada našao se u novoj epizodi serije zlouporaba položaja i ovlasti gradonačelnika gradova Zagrebačke županije iz redova HDZ-a. Njegovi mentori Turk i Barišić našli su se u medijskom prostoru uslijed većih afera, ali očito Leš kreće dobro utvrđenim stopama starijih HDZ ovaca”, zaključio je Bekavac.

Luka Jović, vijećnik u Županijskoj skupštini Zagrebačke županije podsjetio je na sve afere ključnih ljudi HDZ-a Zagrebačke županije.
“Volimo se dičiti razvijenošću naše Zagrebačke županije, no razina korupcije nije nam na hvalu. Nakon afere Janaf u kojoj je sudjelovao član Predsjedništva HDZ-a Zagrebačke županije, zatim i osumnjičenog Župana u aferi Butelja, zbog zlouporabe položaja i ovlasti kazneno je prijavljen i gradonačelnik Ivanić Grada koji se uspio osramotiti zbog par stotina kuna mjesečno za zaobilaženje usluge parkiranja. Tužno je to,” kaže Jović.

Jović je HDZ-ovce Zagrebačke županije usporedio sa zaštićenom kastom za koja ne vrijede ista pravila kao I za ostale građane. Oni su brahmani, a ostali su daliti (najniži društveni sloj).

“Predlažem pokretanje jedne crowdfunding kampanje kojom bi svatko od nas izdvojio par kuna za gradonačelnika Ivanić Grada, kako bi mogao pokriti uslugu parkiranja kada ide na putovanja. Ja kao zapreščan uvjeren sam da su moji sugrađani spremni pomoći istočnim susjedima u takvim nesvakidašnjim i teškim situacijama”, ironično je zaključio Jović.

Potpredsjednik Mosta i predsjednik Antikorupcijskog vijeća izjavio je da ga ne iznenađuje korupcija HDZ-ovih lokalnih šerifa, ali da ga brine njihov utjecaj na policiju.

“Ovaj slučaj nažalost nije iznimka, utjecaj HDZ-ovih struktura i lokalnih šerifa na načelnike policije je gotovo pa pravilo. Imamo i zadnji slučaj uhićenja umirovljenika Ćustića iz Zadra koji je napisao da Plenkovića treba dočekati trulim jajima. Do priopćenja zadarskog HDZ-a mnogi su se pitali tko to revno prati objave umirovljenika na facebooku, ima li policija kakav softver. Međutim, zadarski HDZ-ovci su se sami razotkrili jer su napisali da su Ćustića provjeravali kod susjeda. Očito je da je upravo zadarski HDZ prijavitelj Ćustića, a da je nakon njihove prijave policija revno odradila posao i uhitila umirovljenika zbog benignog komentara” ustvrdio je Grmoja.”