BISKUPI I CIJEPLJENJE: Mene inspirira ono što govori papa Franjo – kaže Plenković

“Mi smo prošli 2 milijuna cijepljenih, mislim da ćemo danas prijeći brojku od 60 posto cijepljenih odraslih, brojku od 50 posto svih stanovnika koji su cijepljeni”, izjavio je to danas premijer Andrej Plenković koji je u Banskim dvorima održao konferenciju za medije govoreći o kreditnom rejtingu Hrvatske.

Izvor: Media servis

Kaže da su te stvari usko vezane s financijama i ekonomijom. Ponovo je apelirao na sve one koji se nisu cijepili da to učine.

Plenković kaže da je vidio poruku biskupa o cijepljenju, u kojoj su poručili da ne smije biti prisile kod ikakvih mjera.

Premijer pak kaže kako njega inspirira papa Franjo.

“Vidio sam tu poruku jučer. Mene stalno inspirira i orijentira ovo što govori papa Franjo u vezi cijepljenja. On je bio toliko jasan, potičući vjernike prije svega svojim izjavama da se cijepe. Ja ne vidim da je testiranje nešto invazivno. Vjerujem i da su se mnogi naši biskupi cijepili. Što se tiče slobode da se netko baš ne želi cijepiti iz ne znam kojih razloga, netko iz zdravstvenih razloga ok, ali to ne može biti razlog da mi ne poštujemo one koji su cijepljeni.”

Što se tiče mirnih prosvjeda diljem zemlje, pa čak i izlaska pred prosvjednike kaže da on osobno nema problem razgovarati sa bilo kime, ali da dosad nije imao dojam da itko želi razgovarati s njim.

“Ako netko želi s nama razgovarati da malo čujemo u čemu je to “catch” sa ne znam jako velikim zadiranjem u privatnost da se neko testira, ja bi htio to kroz dijalog razumijeti pa onda recimo dovesti nekog od liječnička osoblja ili zdravstvenog da nas testira pa da oni vide koliko to recimo mene boli i smeta i koliko to traje.”

Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!