UTRKA ZA MEĐIMURSKOG ŽUPANA: Kandidati Novak i Zver – Posavca za sada nema

Nakon što je Matija Posavec, najmlađi župan u povijesdti, podnio ostavku, žitelji Međimurja birat će novog župana, a nije malo onih koji još uvijek očekuju da će u utrku i Matija Posavec.

Darko Zver, kandidat stranke Fokus, poručio je kako su sve hrvatske vlade gurale probleme pod tepih te nisu rješavale problematiku Roma u Međimurju. A kako najavljuje, jedna od glavnih točki njegovog predizbornog programa je rješavanje problema, napredak i bolji suživot s romskom manjinom – rekao je na pressici.

Njegov konkurent Mladen Novak, nezavisni kandidat, bivši član SDP-a, je pak na svojoj pressici rekao da se Međimurje nalazi u dosta zahtjevnom trenutku u kojem treba nastaviti sve ono što je dosad dobro napravljeno i riješiti ono što Međimurce tišti. Zadatak županijske vlasti je stvoriti uvjete i pretpostavke za razvoj proizvodnje i industrije koja će moći adekvatno platiti ljude, istaknuo je.

Govoreći o Romima, Zver je komentirao izjave saborskog zastupnika Veljka Kajtazija, koji tvrdi da su se Romi asimilirali u društvo, u čemu ga, kaže Zver, opovrgava svakodnevica. Iako za dobar dio svog statusa i Romi sami snose odgovornost, u tome ne pomažu ni izjave njihovog predstavnika u saboru, kaže Zver, koji kani uvesti drastične promjene koje će se odnositi na socijalnu pomoć, obrazovanje i zapošljavanje. Misli da bi se Županija trebala financijski uključiti u predškolsko obrazovanje, koje je usko povezano s daljnjim školovanjem i jamstvo za konkuriranje na tržištu rada.

Novak probleme vidi u sigurnosti, premalim plaćama i infrastrukturi. Jedan od njegovih prioriteta bit će postizanje osjećaja sigurnosti u svako doba dana i u svakom kraju Međimurja. Međimurci su poznati kao radišni, odgovorni i štedljivi ljudi, ali premalo su plaćeni. “Zadatak županijske vlasti je stvoriti uvjete i pretpostavke za razvoj proizvodnje i industrije koja će moći adekvatno platiti ljude kako bi oni mogli normalno živjeti od onoga što zarade i ne bi morali odlaziti u inozemstvo”, istaknuo je Novak, čija će kandidatkinja za zamjenicu biti Tanja Potočnik-Hunjadi.

Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!