BANDIĆ O HULIGANIMA: Kakav Zdravko Mamić? Onima koji krše red treba uskratiti građanska prava!

milan bandić 1

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, s ambicijama da postane i hrvatski premijer, danas je  komentira problem s huliganima koji su isprovocirali prekid utakmice sa Češkom, a koji su i inače problem u našem nogometu.

“Ta kampanja je riješena u tri minute, ja bih to riješio u 24 sata”, rekao je za N1. “Svi koji su optuženi za kršenje reda bili bi uskraćeni za građanska prava. Bio bi im zabranjen izlazak van Hrvatske, kada reprezentacija gostuje, a u Hvatskoj bi utakmice provodili u policijskoj stanici. Nema tolarencije prema onima koji blate Hrvatsku. Oni koji rade cirkus, moraju biti uskraćeni za građanska prava. To je tako riješila i Margaret Thatcher. Bilo bi onih koji bi se naljutili, ali to bi bili tih 200 mangupa, šačica jada, a ostali građani će pljeskati”.

Dodao je i kako Hrvatska, nažalost, nema odlučnih ljudi koji bi to napravili, odnosno demonstrirali, kako kaže, rad i solidarnost.

Na pitanje ne vidi li korijen ovog problema u sukobu navijača sa Zdravkom Mamićem, odgovara: “Ma kakav Zdravko Mamić! Treba se samo zakona držati. Onaj koji rade problem, treba biti sankcioniran. Samo treba biti odlučan. Trebate se zamjeriti nekolicini ljudi, ali nakon toga problem je riješen”.