REFORMU ĆE PLATITI GRAĐANI: Povećat će se izdavanja za zdravstvo – kaže ministar Beroš

Ministar zdravstva Vili Beroš u središnjem Dnevniku HTV-a rekao je da će docjepljivanje trećom dozom ovisiti o stručnoj procjeni.

– Pratimo svjetsku i stručnu literaturu, imamo i vlastita istraživanja, i na osnovu tih podataka koji će relevantno pokazati kada je i je li treća doza potrebna, donijet ćemo odluku, rekao je dodavši kako osobno misli da će se ići u tom smjeru.

Osvrnuo se i na dug veledrogerijama koji je ponovno prešao 3 milijarde kuna.

– Zanemaruju se troškovi kovid krize. Nas kovid kriza košta 2.7 milijardi kuna. Uz druge troškove veliko je to opterećenje. Moramo se svi zajedno uhvatiti u koštac s tim problemom. I građani jačajući odgovornost prema vlastitom zdravlju, i u pogledu kovid krize, ali i u pogledu drugih elemenata – pušenje, alkohol, debljina. Na nama je da utemeljimo reformske mjere koje su već spremne, na usuglašavanju i vjerujem da će krenuti čim prije.

Dodao je i da će poslušati ministra financija Zdravka Marića koji je rekao da se reforme moraju bazirati na rashodovnoj strani.

– Ali u datom trenutku razgovarat ćemo i o prihodovnoj strani.

Na upit znači li to da će se povećati izdavanja iz plaća, Beroš je za HRT rekao: apsolutno. Hrvatska je na dnu ljestvice zemalja EU-a po izdvajanju za zdravstvo. To moramo promijeniti.

Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!