VLADA GRADI KAPELICU U BETLEHEMU: Koštat će nas 450.000 eura – stižu reakcije

Dok netko u zemlji živi na minimalcu i država nema novca kada ovi ili oni sindikati traže povišicu ili za socijalno ugrožene, no kada se gradi kapelica, ministri u Vladi odmah dižu ruke da se financijski potpomogne.

Izvor: Media servis

Nema veze jer ministar vanjskih poslova Gordan Grlić Radman kaže da će ‘hodočasnici u Betlehemu imati tako priliku upoznati hrvatske blaženike i hrvatsku kulturu’. ‘

‘Ministarstvo vanjskih i europskih poslova je izradilo i uputilo Vladi prijedlog Odluke o odobravanju predmetne financijske potpore. Kustodija Svete zemlje je darovala teren u Betlehemu za izgradnju hrvatske kapele te je izrađen prijedlog projekta i ishodovane dozvole. Važno je napomenuti da je izgradnja kapele koja bi zauzimala središnje mjesto procijenjena na 450 tisuća eura. Naglašavam kako će kapela hrvatskih svetaca i blaženika u Betlehemu dati snažan doprinos jačanju i međunarodnoj prepoznatljivosti i pozicioniranju Hrvatske u Svetoj zemlji i svijetu”, rekao je ministar.

Uslijedio je oštar komentar iz GLAS-a,

Na današnjoj sjednici Vlade ministar vanjskih i europskih poslova Grlić Radman obavijestio nas je da će hrvatski porezni obveznici graditi kapelicu u Betlehemu i da će ih to koštati 450 tisuća eura.

I ne bi to bila neka vijest da Hrvatska sjedi na višku novca i više ne zna gdje ih i kako potrošiti. Međutim, kad ti isti porezni obveznici s onkološkim bolestima čekaju na terapiju zračenja tri mjeseca jer, očito, nemamo dovoljno aparata, ta vijest postaje skandalozna, navode iz GLAS – a u priopćenju koje prenosimo u cijelosti:

“Pritom se trenutno u KBC Sestre milosrdnice na terapiju ne može ni doći jer je aparat u kvaru. I tako svako malo. Da ne govorimo da udruge i liječnici već godinama mole Vladu da nabavi barem jedan aparat za intraoperativno zračenje, koji bi mnoge bolesnike spasio od dugotrajnog odlaska na radioterapiju. Jedan takav aparat, za usporedbu, košta 5 milijuna kuna, a kapelica u Betlehemu gotovo 3,5 milijuna.

GLAS-ova zastupnica Anka Mrak-Taritaš predložila je u Saboru da Vlada nabavi tri takva aparata, pa ćemo vidjeti mišljenje Vlade kad se taj prijedlog nađe na sjednici.

Plenkovićeva Vlada uvijek je znala mudro postaviti prioritete pa tako i ovaj put – prvo svi njihovi klijenti i Crkva koja osigurava glasove, a tek ako išta ostane ono što građanima stvarno treba. A za liječenje onkoloških bolesnika ima, očito, alternativnu terapiju – neka se mole u betlehemskoj kapelici.”