ZAGREPČANI PITAJU: Koliko će dugo trajati već sramotno natezanje oko sljemenske žičare?

Kakva sudbina čeka skupu sljemensku žičaru još se ne zna, svi uglavnom šute, iako su to sve skupo platili građani Zagreba, a dok gondole stoje, prihoda nema.

Razlog je poznat – Državni inspektorat nakon tehničkog pregleda žičare daje negativno mišljenje.

Navode kako je ZET kao investitor nije dao izvještaj o mjerenju razine buke. ZET se na tu odluku žalio, a Inspektorat ju je ponovno odbio. No, investitor ne odustaje, javlja HRT.

Iz Grada tvrde da je buka koja nastaje prilikom rada žičare u granicama onoga što je dopušteno, a najavljuju da bi ona u budućnosti, nakon tisuću sati odrađenih trebala biti manje.

Kako bez pozitivnog mišljenja Inspektorata ne mogu dobiti devetu, ujedno i posljednju dozvolu, ZET, odnosno Grad pravdu su odlučili potražiti na sudu.

Do pravomoćne sudske odluke, jedina buka koja će se čuti u blizini je ona automobilska.

Umjesto da u zagrebački gradski proračun počinje vraćati bar dio od uloženih 700 milijuna kuna, sljemenska žičara već mjesecima stoji, a tako će biti sve dok se ne završi sudski spor.

A koliko će dodatno sve koštati što žičara stoji, također je nepoznato. A poznajući koliko u nas traju sporovi sigurno ćemo na rješenje, ono konačno, još debelo pričekati.

Zanimljivo je i da se ništa na tu temu ne čuje od nove gradske vlasti.