GRADONAČELNIK SPLITA: Evo što o prvih 100 dana kaže Ivica Puljak

Splitski gradonačelnik Ivica Puljak u razgovoru za Radio Dalmaciju komentirao je prvih mjesec dana u Banovini.

Izvor: Media servis

“Pa dosta je izazovno i onako intenzivno ja bih rekao, ali u biti je u redu. Ja mislim da je, bolja je situacija nego recimo što sam ja mislio što se tiče interakcije sa zaposlenicima i rada s njima i tako dalje. Neke stvari koje smo zatekli jer su nas iznenadile, to su ono što se zovu ‘kosturi iz ormara’. Ono što me najviše veseli u biti da što su građani prihvatili nas, cijelu našu ekipu i naš rad dosta pozitivno. Građani su se nadali promjenama, neke stvari koje smo napravili zaista su promjene koje su očekivali, a još nas puno posla čeka u mjesecima i godinama ispred nas.”

Uvjeren je da će se Gradsko vijeće konstituirati. Puljak tvrdi da problem s Mostom nije izbio zbog vješanja LGBT zastave na Pjaci, jer tamo to nije niti planirano. Na Pjaci će, naglašava, biti samo zastave države i Grada. Naime, jedna od prvih Puljkovih odluka na mjestu gradonačelnika bila je da se na štandarcu pred Starom vijećnicom mogu postavljati sve zastave, a ne samo zastave Grada i države. Gradonačelnik tvrdi da je ustvari odluka o zastavama donesena zbog legalizacije narodnjačke zastave koju je postavio njegov prethodnik.

Upitali su ga s odmakom od gotovo mjesec dana i za imenovanje na mjesto novog predsjednika Upravnog vijeća Javne ustanove Sportski objekti Dražena Čulara koji je pisao predizborni program Puljkove stranke, ali je bio i donator, doduše sa simboličnih 300 kuna. Puljak je ponovio kako je Čular jedan od najvećih stručnjaka na polju kineziologije u Hrvatskoj.

“Radio sam na fakultetu prije nego što sam postao gradonačelnik, ja sam imao kontakt s najboljim stručnjacima u Hrvatskoj, Naš program, naše stranke i za parlamentarne izbore i za lokalne izbore su radili najveći stručnjaci u Hrvatskoj. I sada nije čudno kada neki od tih stručnjaka nam sada pomognu u implementaciji tog programa. To ne da nije čudno, nego ja mislim da je to i poželjno, da najbolji ljudi, najveći stručnjaci, budu uključeni u procese koji se događaju u gradu i ja mislim da bi to mi svi željeli i htjeli i to trebamo tako radit.”

Puljak ne sumnja da će s ovim partnerima dočekati kraj mandata. Najavio je prvu radnu sjednicu Gradskog vijeća u roku od dva tjedna te uskoro još jednu sjednicu.