GDJE SU PARE, AČKARE?: Pitaju to HDZ-ovog kandidata SDP, GLAS i HSS Velike Gorice

HDZ-ov kandidat za gradonačelnika Krešimir Ačkar očito se jako zabrinuo zbog mogućega ishoda izbora u nedjelju koji nagovještaju korjenite promjene u Velikoj Gorici kad je samo 4 dana prije izbora posegnuo za „teškom artiljerijom“ sirovoga populizma. Jutros je, naime, na svome Facebook profilu, objavio najnovije predizborno obećanje – besplatni vrtić za svu goričku djecu.

Kaže se to u priopćenju SDP-a, GLAS-a i HSS-a Velike Gorice, a u nastavku pojašnjava:

Ačkar računa da smo zaboravili da je od 2014. godine upravo on bio gradski pročelnik i zamjenik gradonačelnika nadležan baš za predškolski odgoj i da mu je trebalo punih 7 godina da ta ideja u njemu sazri i da nam je priopći putem – Facebooka!

Za provođenje te mjere potrebno je osigurati oko 9 milijuna kuna godišnje u proračunu. Je li to realno? Jest, ali samo ako se proračunska sredstva prestanu krasti! USKOK je utvrdio da su u samo dva gradska projekta Ačkarovi kolege na čelu s njegovim političkim mentorom Draženom Barišićem (kojima je svima Ačkar od 2017. stranački šef!), namjeravali ukrasti 36 milijuna kuna! Zato su i završili u istražnom zatvoru. Dakle, samo od tog iznosa mogle bi se financirati 4 godine besplatnoga vrtića za svu velikogoričku djecu!

Sredstva za tu mjeru može osigurati onaj gradonačelnik koji će odlučno zaustaviti korupciju i krađu proračunskih sredstava. Samo se tako mogu efektivno uštedjeti sredstva ne samo za besplatne vrtiće nego i za realizaciju mnogih drugih korisnih mjera koje će olakšati život građanima.

Je li Ačkar taj? Naravno da nije. On je i dalje predsjednik i kandidat stranke u čijoj režiji i pod čijom su se političkom zaštitom odvijale sve afere i sva sumnjiva trošenja proračunskog novca u Velikoj Gorici do sada. Oni koji su nas doveli do toga da naš grad slovi kao leglo korupcije i lopovluka zasigurno nisu oni koji će nas osloboditi toga blata i balasta. Njega, kao predsjednika i kandidata HDZ-a, možemo samo pitati „Gdje su pare, Ačkare?“

Izbori koji su pred nama otvaraju novu perspektivu Velikoj Gorici i donose promjene kojih se neki s pravom boje. Naime, Ivo Jelušić, naš kandidat za gradonačelnika Velike Gorice, jasno je i nedvosmisleno dao do znanja da će kao gradonačelnik presjeći sve pipke korupcijske hobotnice, osigurati transparentno trošenje proračunskih sredstava te omogućiti poštene i otvorene javne natječaje na kojima će moći konkurirati svi, a ne samo kumovi, prijatelji i stranački pouzdanici, kako bi se sredstva trošila racionalno, za korisne i konkretne namjene i gradske projekte.

Izađite na izbore!

Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!