ČAČIĆ U GLOBUSU: Normalno je da će neki ministri otići, ali nakon izbora

U novom broju magazina Globus novinar Boris Orešić razgovarao je s aktualnim varaždinskim županom i predsjednikom Narodne stranke – Reformista Radimirom Čačićem o predstojećim lokalnim izborima, odnosima s premijerom Andrejom Plenkovićem, kao i o njegovim navodnim zahtjevom da se promjene određeni ministri u Vladi.

Izvor: Media servis

Čačić je istaknuo kako će sigurno doći do promjene nekih ministara u Vladi Andreja Plenkovića, ali da se to ne može dogoditi prije lokalnih izbora, rekao je Orešić.

“On smatra da je to jedan normalan proces u postizanju najboljeg rezultata Vlade, no poslije ističe da nije baš to tako rekao kao što su mediji prenijeli da je potrebno smijeniti pet ministara, zapravo takvu tvrdnju naziva lažnom. Kaže da je više aludirao na smjenu određenih ljudi na nižim razinama u ministarstvima, konkretno, u ovom slučaju upire prstom u Uprave Hrvatskih željeznica i Hrvatskih šuma.”

Šef Reformista, stranke koja je dio parlamentarne većine uvjeren je da prigovori što ih upućuje na račun pojedinih ministara ne mogu narušiti njegove dobre odnose s premijerom.

“Smatra da su njegovi odnosi s premijerom od prvog dana jednako korektni kao i danas, jer su vezani na određene projekte, na kojima je inzistirao prilikom pristupanja vladajućoj većini. Ističe gradnju pruge od Zagreba do Varaždina preko Lepoglave i dalje do Čakovca koja bi izvukla Varaždinsku i Međimursku županiju iz izolacije. I dok je tako, on će i dalje podržavati Vladu i premijera Plenkovića.”

Govoreći o svojim očekivanjima na predstojećim lokalnim izborima kandidat za još jedan mandat župana, Radimir Čačić, očekuje svoju pobjedu u Varaždinskoj županiji, dodaje novinar Boris Orešić.

“Smatra da će Reformisti pobijediti u nizu jedinica lokalne samouprave i da će imati najmanje stotinjak vijećnika na različitim razinama. Najavljuje i mogućnost veće suradnje sa svojom bivšom strankom, HNS-om.”