ANDREJ KRAMARIĆ: Česi će se bacati na glavu, teža utakmica nego s Turskom

andrej kramarić

Mladi i odlični napadač Andrej Kramarić u prvoj utakmici protiv Turske dobio je nekoliko minuta. Očekuje li veću minutažu?

“Mi s klupe ćemo u nekim trenucima trebati unijeti novu energiju. Sretan sam, možemo puno napraviti ovdje. Pokazala je to i utakmica protiv Turske. Moramo igrati svoj nogomet i da odemo dokle god je moguće.”

Slaže li se napadač Hoffenheima sa Čačićem da su Česi opasniji od Turske?

“Moram priznati da sam ih gledao jučer i da su me pozitivno iznenadili. Zaustavili su Španjolce koji nisu napravili puno prilika. Očekujem tešku utakmicu, težu nego protiv Turske. Oni će se bacati na glavu i neće nam biti lako probiti ih. Oni idu do krajnjih granica, njima je svaka utakmica finale. Ne znam zašto podcjenjuju tu Češku, bit će teža utakmica nego prošla.”

Koliko je Kramarić spreman za Euro?

“Maksimalno! Moraš dati sve od sebe za Hrvatsku, za domovinu. I u prošloj utakmici sam znao da se moramo obraniti u onih pet minuta što sam odradio kako bismo uzeli bodove. Ne možeš doći na Euro, a da nisi 100 posto spreman…Čak nismo ni slavili nakon Turske jer znamo da moramo dobiti još puno utakmica”

Atmosfera?

“Sjajna. Od doručka do večere se svi družimo. Poslije utakmice nije bilo puno slavlja jer svi znamo da imamo još puno utakmica dobiti. Čuvamo energiju u sebi.”

Navijači?

“Ostavili su ogroman dojam na mene. Kada osjetiš to zajedništvo, njihovu podršku, pozitivne namjere… Onda možeš samo uživati. Oni žive za cijelu Hrvatsku i to je jedina stvar koja nas trenutno veseli u Hrvatskoj. Zbog toga dajemo sve od sebe. Hvala im.”