VIDOŠEVIĆ SE BRANI: Ni ja ni moji zaposlenici nismo počinili nikakvu štetu

Bivši predsjednik HGK Nadan Vidošević na zagrebačkom Županijskom sudu iznio je obranu u aferi Remorker u kojoj je optužen zbog izvlačenja novca iz institucije kojoj je godinama bio na čelu.

“Ja bih obranu započeo navođenjem zlouporaba PNUSKOK-a, tužiteljstva, ali prije toga ću reći da ni ja ni moji zaposlenici nismo počinili nikakvu štetu, ni HGK-u niti Krašu, novac nije izvlačen. Nema nikakvog materijalnog dokaza, sms-a, e-maila, nikakvog pisanog dokaza… Komeričkog, koji me tereti, sam poznavao ali sam imao s njim profesionalan odnos, nisam čak imao niti njegov broj telefona”, kazao je Vidošević na početku iznošenja obrane, kako prenosi N1.

Ispričao je i da mu je u pretrazi nestala dokumentacija o umjetninama i izgradnji u Gorakom kotaru, zbog čega mu je bilo otežano, tvrdi, braniti se. I za to je optužio policajca PNUSKOK-a. Također, govori da je tužiteljs tvo još za vrijeme ročišta za određivane istražnog zatvora o nesrazmjeru njegove imovine, a tek 2015. su napravili to “groteskno” vještačenje o kojem će, kaže, kasnije reći više.

Podsjećamo, obranu je trebao iznijeti 2. ožujka, ali je ročište odgođeno zbog bolesti članice sudskog vijeća. Novo vještačenje pokazuje da je Vidošević 26 nekretnina i 444 umjetnine, vrijedne 22,4 milijuna kuna, stekao legalnim putem pa je sumnjivo ostalo još samo 9,2 milijuna kuna.

Optužnicu je Uskok protiv Vidoševića i još osam osoba podigao u srpnju 2015. godine. Među optuženima je i Vidoševićeva dugogodišnja najbliža suradnica Zdenka Peternel, a na optuženičkoj klupi su i Josipa Mladinov, Jasna Mikić i Jadranka Ivčić koje su također porekle krivnju.