JANDROKOVIĆ O MILANOVIĆU: Čovjek voli biti u blatu, voli biti prljav – to od mene neće dobiti

“Cilj Milanovića danas nije bio argumentirana rasprava o onome što nas čeka kada je u pitanju izbor predsjednika Vrhovnog suda već je želio tu raspravu pretvoriti u kavgu”, kaže Gordan Jandroković, nakon današnje izjave predsjednika kako je za predsjednicu Vrhovnog suda predložio Zlatu Đurđević.

“I to ne u političku kavgu, nego u osobnu, ad hominem raspravu gdje ćemo se mi vrijeđati kako naši građani ne bi vidjeli što je ustvari meritum. U ovom slučaju je poštivanje Ustava, zakona i javnog poziva. To vam je karakteristika primitivnih ljudi. Kada nemaju argumente, onda vas vrijeđaju, lažu i to je već više puta viđeno”, dodaje.

Međutim, kaže, bio bi neozbiljan, neodgovoran kada bi se upustio u tu vrstu rasprave jer smatra da za tim nema potrebe.

“On mene želi uvući u to da se nas dvojica vrijeđamo. Ja sam s njime znao polemizirati u Saboru u mandatu 2011. do 2015. Poslije svake takve rasprave vi se osjećate prljavo. Meni to nije fino, njemu to očito je. Čovjek voli biti u blatu, voli biti prljav. To od mene neće dobiti”, kazao je Jandroković.

Istaknuo je da bi prekršio zakon kada bi predsjednikov prijedlog stavio na dnevni red Sabora. “Ako postoji procedura, sve je definirano u Ustavu i zakonu o sudovima i nije mi jasno zašto Predsjednik Republike ne želi postupati prema zakonu. Osim ako nas ne želi dovesti sve u kavgu u prljavštinu, da građani onda navijaju. Ovo nije tema političkog nadmetanja, nego provedbe Ustava i zakona i nema šanse da se tu moje mišljenje promijeni. Insistirat ću do kraja na tome”, zaključio je Jandroković.

Podsjetimo predsjednik Zoran Milanović je Jandrokovića nazvao “vjernim Gogom”. Kazao je i da je Ivi Sanaderu virio “iz rukava i iz nogavice”.

“Ja sam predsjednik Republike i ako je potrebno, ja njega (premijera) zovem na razgovor. S obzirom da je on već navio svoje vrtne patuljke koji govore danima u njegovo ime, poslao je jasne poruke, on bi želio ucjenjivati, moj prijedlog je Zlata Đurđević”, kazao je Milanović.

“Bavimo se sada mjesecima njome, a ne pravno-političkim HDZ-ovskim smicalama koje uništavaju hrvatski pravni predak i proceduru na Ustavnom sudu”, rekao je Milanović.

“S obzirom da sam u ovoj igri duže od Plenkovića i svih njih, osim od Šeksa, ali on nikada nije bio na vrhu, ja to sve jako dobro znam i vidim”, kazao je Milanović te dodao da je on svoju ustavnu dužnost napravio.

“Gogo ustav tumači kao Vegetin recept. Vegeta je svugdje i on je svugdje”, kazao je Milanović o Jandrokoviću.

Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!