VIDEO: NAKON FEŠTE SUDACA KOD KERUMA – Evo što kažu iz Vrhovnog suda

Vrhovni sud oglasio se o privatnom druženju Željka Keruma, kandidata za gradonačelnika Splita i nekoliko sudaca Županijskog, Općinskog i Upravnog suda u njegovoj konobi.

“Suci moraju uvijek voditi računa o svom ponašanju u i izvan sudnice. Standardi primjerenosti i obveze sudaca u tom su smislu propisani Kodeksom sudačne etike i viši su nego kod osoba koje ne obnašaju sudačku dužnost.

Pozivamo suce da skrupulozno i s posebnom pozornošću vode računa o svakoj situaciji u kojoj bi njihovo ponašanje moglo izgledati neprimjereno te da se vode načelima određenim u Kodesku sudačke etike”, poručuju sa suda.

Podsjetimo, iako su na snazi mjere ograničavanja okupljanja, Bruno Klein, predsjednik Županijskog suda u Splitu, Silvio Čović, predsjednik Upravnog suda u Splitu, Dinko Mešin, glasnogovornik Županijskog suda u Splitu, Miho Mratović, sudac Županijskog suda i Tomislav Zlodre, sudac Općinskog suda u Splitu, su se u  subotu 23. siječnja družili u Kerumovu prostoru za druženje s prijateljima u Kaštelima.

Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!