OPORBA POKAZALA ZUBE: HDZ u strahu skinuo glasovanje o ukidanju članarine za HGK

U Saboru se danas trebalo glasati o izmjenama Zakona o Hrvatskoj gospodarskoj komori (HGK) koje je predložio Most.

Zatražili su ukidanje plaćanja obvezne članarine prema HGK što bi rasteretilo poduzetnike od parafiskalnih nameta.

I neke stranke koje podržavaju većinu, za ukidanje su ovog nameta ili su bar najavile suzdržanost pa je oporba napravila mobilizaciju u Saboru kako bi ovaj prijedlog prošao.

No, prijedlog je uoči glasanja u podne skinut s dnevnog reda.

Na Facebooku se oglasio Zvonimir Troskot iz Mosta:

“POBJEDA!!!!
Potezom micanja Mostova zakona o ukidanju prisilnih članarina za HGK s glasovanja pokazali su da smo pogodili sa stavljanjem ovog zakona na dnevni rad potpisima oporbe.

Uspjeli smo ujediniti oporbu ali i podijeliti vladajuću većinu. Borba za poduzetnike i obrtnike tek počinje. Iako su ovom smicalicom izbjegli vlastiti poraz, on je neminovan.

A koliko je ljudima stalo pokazuje i broj od 500 mailova koje su saborski klubovi dobili. Nadam se da će i građani shvatiti da su političari zapravo jako slabi kad se ljudi udruže oko jasnih i konkretnih ciljeva. Aktivirajte se, udružujte se, izlazite na izbore!”

“Kukavice iz HDZ nisu stavili na dnevni red glasanje jer su shvatili da imamo većinu. Vlada je priznala da po ovoj temi nema većinu u Saboru”, rekla je u Saboru Marijana Puljak iz stranke Centar.

Njezina kolegica Dalija Orešković oglasila se na Facebooku:

“Oporba se mobilizirala. Zbog straha da na ovoj točci dnevnog reda nemaju potrebnu većinu, vladajući su skinuli Zakon kojim se ukida obavezno plaćanje članarine u HGK sa plana današnjeg glasanja”.