TRUMP U POZDRAVNOM GOVORU: Svi su Amerikanci bili zgroženi napadom na naš Kapitol

Bijela kuća objavila je pozdravnu poruku predsjednika Donalda Trumpa, kojemu je danas zadnji dan mandata.

Izvor: Media servis

‘‘Napravili smo što smo došli napraviti i još mnogo više. Zajedno s milijunima vrijednih domoljuba diljem zemlje, izgradili smo najveći politički pokret u povijesti naše zemlje i izgradili smo najveću ekonomiju u svjetskoj povijesti”m poručio je Trump.

Donald Trump, usprkos tradiciji, neće nazočiti prisezi svog nasljednika Joea Bidena. Inauguracija će proći u do sada neviđenim uvjetima.

Demokrat Biden i njegova potpredsjednica Kamala Harris prisegu će položiti u pustom Washingtonu, prepunom vojske i snaga osiguranja.

Vojska već danima bdije nad Senatom, koji se jučer vratio s pauze. Pred senatorima je, uz potvrđivanje Bidenovih kandidata za dužnosnike te donošenje paketa pomoći pogođenima koronakrizom, i suđenje Donaldu Trumpu oko pokrenutog opoziva.

Podsjetimo, opoziv dolazi nakon optužbe da je Trump potaknuo pobunu svojih pristaša koji su nasilno upali na Kapitol prije dva tjedna.

U pozdravnom govoru, Trump se dotaknuo i te goruće teme.

‘‘Svi su Amerikanci bili zgroženi napadom na naš Kapitol. Političko nasilje je napad na sve što mi Amerikanci cijenimo. To se ne smije tolerirati.‘‘

Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!