HRVOJE BUJAS: Tražimo da se od 1. veljače otvore ugostiteljski objekti, teretane…

Iako je epidemiološka situacija povoljnija, popuštanja mjera nema, odlučeno je jučer. Postojeće mjere produljene su do 31.siječnja, što uvelike otežava situaciju ugostiteljskim objektima čija vrata i dalje ostaju zatvorena.

“Odluka nije iz vedroga neba, očekivali smo to, rekao je predsjednik Udruge Glas poduzetnika Hrvoje Bujas za Media servis, ali isto tako otkrio koji zahtjev su uputili Vladi.

‘Ono što sad predlažemo, odnosno zahtijevamo od Vlade, odnosno Stožera, ako se nastavi s ovakvim pozitivnim trendovima, dakle, sa smanjivanjem broja zaraženih, preko 25 posto je došlo da pada hospitaliziranih u bolnicama, i ako se takvi trendovi nastave, predlažemo Vladi da se od 1.veljače ide sa postupkom otvaranja svih onih koji su sada zatvoreni: ugostiteljski objekti, teretane, fitness centri i sportska događanja za djecu i ostale”.

Vijest da restorani i kafići ostaju zatvoreni mnoge je ugostitelje zatekla na Banovini, gdje već danima volontiraju. Na potresom zahvaćenom području trenutačno je oko 150 kuhara i radnika drugih ugostiteljskih profila, kuhaju na šest punktova, a dnevno isporuče na tisuće toplih obroka. Stotinjak ih je angažirano i u zagrebačkim restoranima, odakle se svaki dan postradalima dopremi 3000 do 5000 obroka. Mnogi smatraju da je riječ o dvostrukim mjerilima. Bujas je ustvrdio da dvostruka mjerila nisu nikakva novost za odluke Stožera.

”S jedne strane doista imamo situaciju da u praktički nekontroliranim uvjetima ljudi volontiraju već 12. dan. Oni su praktički nekoliko sati nakon potresa došli tamo, postavili šatore, postavili kuhinje, ljudima daju tople obroke, gotovo 10 tisuća obroka se dnevno podijeli na tom području. Doista tamo hrane ljude. Sve to rade besplatno, volonterski, sa svojim novcima, sa svojim zaposlenicima, sa svojim ušteđevinama. Rade- to je ključna riječ. Nažalost, isti takav rad u kontroliranim uvjetima se tim ljudima- ne dozvoljava”.

Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!