FOTO: NAKON POTRESA – Zagreb zbrinuo štićenike domova za starije i nemoćne

Grad Zagreb pomaže nastradalima od potresa na mnoge načine, a među ostalim preuzeta je i briga o šezdesetak štićenika domova za starije i nemoćne.

O svemu se na društvenoj mreži oglasio i zagrebački gradonačelnik Milan Bandić:

Stradali u potresu smješteni su u naših sedam domova za starije i nemoćne. Preuzeli smo brigu za njih 61 i bit ćemo im siguran dom do danjega.

Hvala našem Uredu za socijalnu zaštitu! Zagreb se solidarizirao i preko pružanja pomoći zagrebačkih postrojbi Crvenog Križa, naših vatrogasnih postrojbi. 40 vatrogasca je trenutačno na području Sisačko-moslavačke županije sa 10 vozila.

Do sada su odradili 130 intervencija u Petrinji i Sisku, dok su u Zagrebu od potresa do danas odradili 500 hitnih intervencija koje se uglavnom tiču uklanjaja nesigurnih dijelova objekata, a dojava još ima više od 200.

Gradsko društvo Crvenog križa Zagreb, na Zagrebačkom velesajmu, preuzelo je brigu oko skladištenja ali i distribucije donacija. Sve naše službe su na raspolaganju stradalima od potresa i tako će ostati dok god bude potrebe.

Danas je u Hrvatskoj Dan žalosti u povodu stradalih žrtava u potresu. U znak suosjećanja i podrške, danas od 18:00 sati, fontane u Ulici Hrvatske bratske zajednice svijetlit će za Banovinu, za sva razrušena mjesta. I na ovaj simboličan način Grad Zagreb stradalim prijateljima šalje poruku da nisu sami i da smo uz njih.