ŠUM U KOMUNIKACIJI: Treba li Dalija Orešković biti u sabornici, ili u samoizolaciji?!

Nešto više od pola sata nakon početka saborske sjednice, prije nego što je Dalija Orešković iz Centra trebala za govornicom iznijeti stajalište u ime kluba, predsjednik Sabora Gordan Jandroković zatražio je obrazloženje zašto je u sabornici kada bi trebala biti u samoizolaciji.

Izvor: Media servis

“U samoizolaciji sam bila u onom razdoblju kako je to odredio liječnik opće prakse – to je 10 dana od kontakta s osobom kojoj je dijagnosticiran covid. A kakav ste vi sustav osmislili i kako se tih 10 dana računa to nije moja odgovornost”, rekla je Orešković, a odgovorio joj je Jandroković:

“Samo malo. Nemojte na mene prebacivati. 26. studenog je poslan dopis iz vašeg kluba, to je prije 6 dana, da će te sedam dana biti u samoizolaciji. Jučer iz vašeg kluba isto tako dopis da ćete danas biti u samoizolaciji, a vi niste u samoizolaciji. Imate li test da ste negativni?” Orešković je rekla da nema, pa je Jandroković nastavio:

“Napravit ćemo prekid sjednice da se utvrde činjenice, ovo neću dozvoliti, ovo je ugrožavanje zdravlja zastupnika i zastupnica.”

Nakon desetominutne pauze Jandroković je rekao:
“Iz njenog smo kluba dobili informaciju da su oni zbog greške u komunikaciji kasnije dobili potvrdu o privremenoj nesposobnosti za rad koja je istekla jučer. Ona može biti nazočna na sjednici, tako da bi je molio da se vrati. Ne znamo gdje je.”

Odgovori