ANDREJ PLENKOVIĆ: Neću dopusttiti da ovakvo osobno ponašanje predsjednika Milanovića prekrije političku scenu

Premijera Andreja Plenkovića novinari su pitali o posljednjim izjavama predsjednika Zorana Milanovića, na što je on predsjedniku odaslao neke oštre poruke poput: “Neću dopusttiti da ovakvo ponašanje, osobno ponašanje predsjednika Milanovića prekrije političku scenu i da nitko to neće reagirati. Ja hoću”.

“Ovo što cijela javnost ima prilike gledati i slušati proteklih tjedana, od trenutka izbijanja afere Velika Gorica, Nova Gradiška, javno poduzeće, je jedan izljev uvreda na različite adrese. Blato u koje Milanović nastoji uvući mene, način na koji radi je nevjerojatan. Postavlja se pitanje kakvo smo mi to društvo ako će on svojim verbalnim napadima začepiti usta političkom analitičaru, nasljedniku u njegovoj bivšoj stranci, “wannabe” gradonačelniku, dvjema zastupnicama koje je nazvao narikačama, ako će napadati ministra, a danas ministricu kulturu da je zlostavljana od mene jer sudjeluje u nekoj emisiji, e onda mi kao politički akteri, kao društvo imamo ozbiljan problem”, rekao je.

“Kao u nekom razredu u školi, dođe neki bully, kako bi rekla djeca, “koksa ih” u razredu, to tako ne ide. Ja sad duboko svjestan da ova polemika šteti i meni, jer kako kažu njegovi PR magovi, to je neki Kardashian trend. Sad ćemo tu povući crtu, da javnost zna da ćemo se tome politički usprotiviti. Govoriti ministrici što je danas napisao ili ministru gospodarstva da je nacionalni izdajnik, ja to ne dam. Situacija je puno ozbiljnija nego što je želimo osvijestiti”, rekao je Plenković i naglasio da će “podvući crtu”. 

“Tu nema ničeg normalnog ni zabavnog. Kao Kardashiani, uz dužno poštovanje Kardashianima. Neću dopusttiti da ovakvo ponašanje, osobno ponašanje predsjednika Milanovića prekrije političku scenu i da nitko to neće reagirati. Ja hoću”, poručio je premijer. 

“On kad je pobijedio sada, ja sam ga nazvao i čestitao. Normalno, pristojno, poštujući volju građana. On, kad je HDZ pobijedio, nije to učinio, dok mu nije Mrak Taritaš šapnula da čestita”, rekao je.