RADA BORIĆ: Bi li proslava Oluje izgledala isto da je HDZ morao koalirati s Domovinskim pokretom?!

Rada Botć, saborska zastupnica, gostovala je na N1 Televiziji i među ostalim odgovorila na prozivke zašto nije išla na obljetnicu Oluje i kako vidi nove, pomirljive poruke pomirenja i suživota.

“Ne znam postoji li uopće obaveza za saborski zastupnici idu na obljetnicu Oluje. Nisam dobila poziv, a i zbog epidemioloških mjera dokme nitko nije pozvao mislim da nije nužno da čovjek odlazi. Ako nisam išla prije ne mislim da trebam biti prijetvorna i ići i ove godine”, rekla je za N1 i dodala kako bi se to moglo protumačiti i kao političko profitiranje.

“Svoju bitku protiv posljedica rata odradila sam sa žrtvama, bez obzira na nacionalnost. Vidjela sam kakve su se pljačke vodile uz blagoslov naše policije. Zamislite – mi 30 godina nakon rata govorimo o pomirenju, o suživotu,a trebali bismo govoriti o zajedničkom život”, smatra.

“Mislim da smo daleko zakasnili, bilo je i prije pokušaja, ali ne i političke volje. Bi li ovogodišnja proslava Oluje izgledala isto da je HDZ morao koalirati s Domovinskim pokretom”, zapitala se Borić.

“Mislim da je ovo dobar prvi – zakašnjeli – korak”, zaključuje.