KORONA U MINISTARSTVU: Ministar Grlić Radman u Saboru odšutio na pitanja zastupnika Hajdukovića

Ministar Gordan Grlić Radman u sabornici je zastupnicima podnio izvješće o rezultatima Hrvatskog predsjedanja Vijećem Europske unije, a nakon toga se javio SDP-ov Domagoj Hajduković i rekao kako je koronavirus u njegovom Ministarstvu na Zrinjevcu, o čemu se šuti.

Hajduković nije na tome stao, već je ministru Grlić Radmanu postavio nekoliko “retoričkih pitanja”: odakle je danas došao u Sabor, je li zadnjih dana bio na svom radnom mjestu, na zagrebačkom Zrinjevcu, je li instalirao aplikaciju Stop Covid-19, jesu li to učinili zaposlenici Ministarstva, je li se testirao na koronavirus.

Hajduković ga je i pitao je li svojim dolaskom u Sabor zastupnike svjesno izložio zarazi ili misli da ga “komadić papira koji će potpisati Krunoslav Capak čini imunim”. “Sve za većinu, to je HDZ-ov način rada”, ustvrdio je SDP-ov zastupnik.

Ostao je Hajduković bez odgovora, ali da su u Ministarstvu vanjskih i europskih poslova zabilježena četiri slučaja zaraze koronavirusom, a 38 djelatnika nalazi se u samoizolaciji, došla je kasnije potvrda Večernjem listu.

Iz MVEP-a kažu da su odmah poduzete sve epidemiološke mjere. Ministar Gordan Grlić Radman i suradnici, koji su jučer bili u Sloveniji na sastanku s tamošnjim kolegom Anžeom Logarom, testirali su se prije puta i nalazi su im negativni.

Savjetovali su se s epidemiolozima i postupili po njihovim preporukama te je kontaktima oboljelih određena samoizolacija. U subotu, kad je potvrđena zaraza prve osobe, obavljena je dezinfekcija cijelog prostora.

Na konferenciji za medije Stožera civilne zaštite, ravnatelj HZJZ-a Krunoslav Capak potvrdio je kako su 4 osobe zaražene koronavirusom u MVEP-u, ali i kako nitko od bližih suradnika ministra Gordana Grlića Radmana nije u samoizolaciji.