VIDEO: ZORAN ŠPRAJC – Plenković se vozi nevezan i tako promovira sigurnost

Sigurnosnoj parodiji nema kraja. Jer, čemu se čuditi ako premijer ili ministar krše epidemiološka pravila, s obzirom na to da do njih ne drže ni oni koji su ih propisali. Ali lako još i za pravila. Neki se ne drže ni zakona – kaže urednik i voditelj popularne emisije RTL Direkt Zoran Šprajc u svom novom komentaru.

Sigurno ste primijetili, niste ga mogli izbjeći, predizborni spot HDZ-a. Kao i cijela kampanja i u spotu je naglasak stavljen na sigurnost.

Andrej Plenković u njemu govori o sigurnoj Hrvatskoj, sigurnosti hrvatskih ljudi, sigurnosti životinja, cvijeća i proljeća, sigurnosti brda i dolina, sve je sigurno kad se vozite s HDZ-om, govori nam predsjednik HDZ-a koji se u automobilu vozi kroz sigurnu HDZ-ovu Hrvatsku. No istodobno dok u spotu melje o sigurnosti, Andrej Plenković, nonšalantno kako samo on zna i može, krši Zakon o sigurnosti prometa na cestama.

Naime, gospodin Plenković kroz sigurnu Hrvatsku se vozi nevezan sigurnosnim pojasom koji je, po Zakonu o sigurnosti prometa na cestama, članak 163, stavak 1, putnik obavezan vezati na svakom sjedalu na kojem je ugrađen sigurnosni pojas.

Dakle, bez obzira na to što je riječ o stražnjem sjedalu automobila, i na njemu je, po zakonu, obavezno vezanje sigurnosnog pojasa, a koliko nam se čini Andrej Plenković se ne vozi u Wartburgu ili Moskviču koji nemaju ugrađen sigurnosni pojas na stražnjim sjedalima.

Pa bismo, dakle, mogli zaključiti da predsjednik HDZ-a umjesto sigurne Hrvatske zapravo promovira kršenje Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Vi ćete sad reći da cjepidlačimo, ali to slobodno možete reći policijskoj patroli kad vas zaustavi i vašim nevezanim putnicima na stražnjem sjedalu odluči naplatiti kaznu od 1000 kuna.

Da, znam da zvuči nevjerojatno, ali to se događa, dogodilo se i mom kolegi u redakciji, njegov suputnik se na tu foru “nemojte cjepidlačiti” kod policije – nije izvukao. Doduše nije bio premijer, tko mu je kriv.

SNIMKU MOŽETE POGLEDTI OVDJE.

 

Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!