IZ GLAS-A PORUČILI: Najbolje da biskupi otvoreno pozovu vjernike – glasajte za HDZ!

Stranka GLAS reagirala je na poruku Hrvatske biskupske konferencije vjernicima uoči predstojećih parlamentarnih izbora.

Poručili su da bi bilo najbolje da se HBK prestane sramiti i vjernicima kaže ono što zapravo želi reći – “Glasajte za HDZ”, stoji u priopćenju stranke koje prenosimo u cijelosti.

“Hrvatska biskupska konferencija ni za ove izbore nije razočarala pa je vjernicima pred službeno otvaranje kampanje dala detaljne upute o tome kako trebaju glasati.

Osim već standardnog upućivanja na opcije koje zagovaraju brak kao zajednicu muškarca i žene, “kulturu života” i obrazovanje utemeljeno u kršćanskom moralu, ovaj put se na popisu našlo i zagovaranje neradne nedjelje.

Kako je HDZ baš prigodno nedavno oblijepio Hrvatsku plakatima na tu temu, jasno je koga biskupi imaju naumu. Kao što smo već upozoravali, HDZ je koristio epidemiju koronavirusa da bi se dodvoravao i izlazio u susret Crkvi, a sada se, naravno, usluga vraća.

Zabrana rada nedjeljom zbog epidemiološke usluge za sve, osim za vjerska okupljanja, nije bila slučajna. Kao ni to što Vlada jedino Crkvu nije pozvala na solidarnost i štednju.

S obzirom na to da nam je svima sve jasno, bilo bi najbolje da se HBK prestane sramiti i jednostavno vjernicima kaže ono što zapravo želi reći: “Glasajte za HDZ”.