VIDEO: SURADNJA SA SINOM – ‘Gajeta i ankora’ nova pjesma i video spot Zorana Jelenkovića

‘Gajeta i ankora’ novi je glazbeni uradak Zorana Jelenkovića u kojem glazbu i tekst potpisuje njegov sin Šime Jelenković. Ovo nije prvi put da upravo otac i sin surađuju na autorskom djelu pjesme. Sjetimo se tako Zoranovih prijašnjih uspješnica, “Tvoju kosu ne mogu mrsiti” i “Sanjam”, u kojim se Šime također pojavljuje kao autor.

Pjesma je ljubavnog karaktera u kojem se Zoran od samog početka najbolje snalazi te govori o žudnji, težnji i povezivanju dvoje zaljubljenih, u neraskidivu cjelinu do samog kraja, nakon svih burnih događaja tijekom života.

‘Gajeta i ankora’ snimana je u studiju Zorana Jelenkovića, gdje je napravljena produkcija, kao i sam aranžman, uz pomoć sinova Šime i Ivana, koji su također sudjelovali na snimanju. Tako je ovoga puta Šime bio prateći vokal uz Vjekoslava Stipčevića, dok je Ivan odradio dionicu na bubnjevima, te Darko Kordić na bass gitari.

Spot za pjesmu snimio je i režirao Marko Lokas, s kojim Zoran već dugo surađuje, a sniman je na području grada Zadra.

‘Raduje me trenutak da moja publika ponovno ima prigodu čuti nešto iz autorske radionice Jelenković. Obzirom je riječ o ljubavnoj pjesmi, vjerujem kako će se mnogi od vas pronaći u njoj. Zahvaljujem svim fanovima i ljubiteljima mojih pjesama, koji me prate sve ove godine i vjerujem da će vam se svidjeti i ova skladba.’, poručuje Zoran.

Autor glazbe: Šime Jelenković
Autor teksta: Šime Jelenković
Glazbeni producent: Zoran Jelenković
Autor aranžmana: Zoran Jelenković
Tonski snimatelj: Zoran Jelenković
Redatelj spota: Marko Lokas

Foto: Petar Sikirić