PULMOLOG DR. SRIĆA: Stožer se pretvorio u farsu i prezentira politiku HDZ-a

“Slušajući ljude iz Stožera, kao da sam prije dva mjeseca slušao druge ljude”, rekao je koordinator SDP-ovog savjeta za zdravstvo pulmolog dr. Saša Srića komentirajući na N1 Televiziji izjavu iz Stožera kako osobe u izolaciji mogu ići glasati ako stave masku i ponesu svoju kemijsku.

SDP je, kaže, u početku davao podršku Stožeru, ali sada se situacija mijenja. “Stožer se s vremenom počeo pretvarati u jednu farsu i pokazao kao stožer koji prezentira HDZ-ovu politiku. Pokazali su da prije svega ne gledaju epidemiološku situaciju, nego parlamentarne izbore”, rekao je Srića za N1.

Srića smatra kako bi stožer trebao uključivati i čovjeka iz hitne medicine, infektologa, epidemiologa i liječnika obiteljske medicine, koji će zajedničkim naporima raditi na borbi s koronavirusom.

Podržava ostavku ravnatelja KBC-a Split Julija Meštrovića i smatra to moralnim činom. Pogreške se događaju, kaže Srića, ali “one postaju sve učestalije”.

Srića misli kako je drugi val koronavirusa izvjestan, te dodaje: “Kako sam prije govorio da su se prerano zatvorili ugostiteljski objekti, sada govorim da su se prerano otvorili, kao i škole.”

Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!