HRVOJE KLASIĆ: Strah me što su u budućnosti u stanju učiniti Hasanbegović, Glasnović i Škoro

“Mi smo kao društvo u određenom trenutku puni optimizma jedan dan u godini, pa tako i prema određenju o holokaustu, NDH, a onda ostalih 364 dana optimizam i pozitivan odnos prema nekoj temi splasne”.

Rekao je to gostujući na N1 Televiziji povjesničar Hrvoje Klasić, koji jer komentirao činjenicu da je nakon četiri godine bila jedna komemoracija u Jasenovcu i da su i Židovska općina Zagreb, Savez antifašista i SDSS “pružili ruku” Vladi.

“Možemo govoriti o udžbenicima i školskim programima u kojima nećete naći da je NDH bila hrvatska država, da je Jasenovac bio samo radni logor itd, ali u društvu je drugačije i dalje u Hrvatskoj svoju ulicu imaju Mile Budak, Vinko Nikolić, u Saboru imamo zastupnike čiji stavovi o NDH i ustaškom pokretu su jasni, tu govorim o Zlatku Hasanbegoviću, Milijanu Brkiću, Željku Glasnoviću eurozastupnici Ruži Tomašić. Kada njihove izjave čujete, smrznete se”, rekao je Klasić.

Komentirao je i poziv i podršku Domovinskog pokreta Miroslava Škore znanstvenicima da napokon razjasne istinu oko Jasenovca.

“Već mi je dosta reagiranja na političare jer ja nemam problem što Hasanbegović, Glasnović, Škoro misle o prošlosti, mene je strah što su oni spremni učiniti u budućnosti”, kaže i dodaje da je Hitler i njegova stranka 1928. dobila dva posto glasova i da su im se svi smijali, a nakon gospodarske krize Hitler je osvojio vlast.