UHIĆEN PIROMAN: Mladić (25) zapalio školu u Kaštel Štafiliću – šteta je velika

Iz PU splitsko-dalmatinske se doznaje su jučer uhvatili 25-godišnjaka kojeg su osumnjičili za podmetanje požara u Srednjoj školi Braća Radić u Kaštel Štafiliću. 

U priopćenju se kaže:

“U subotu, 15. veljače oko 3 sata policijski službenici Policijske postaje Kaštela su u Kaštel Štafiliću zatekli 25-godišnjaka, u čijem ruksaku se nalazila boca s benzinom.

Provedenim kriminalističkim istraživanjem je utvrđena sumnja da je na području Kaštela počinio dva kaznena djela dovođenja u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom, te dva kaznena djela oštećenja tuđe stvari.

Osnovano se sumnja da je 9. veljače u krugu škole u Kaštel Štafiliću zapalio plastične kontejnere, nakon čega se požar proširio i zahvatio restoran u sklopu škole, kojom prilikom je nastala znatna materijalna šteta.

Foto: DVD Kaštela
Foto: DVD Kaštela

Osim toga, osumnjičen je i za izazivanje požara istog dana u Kaštel Starom, u kojem su izgorjela tri suncobrana i plastični stol ispred ugostiteljskog objekta u ulici Koriolana Ćipika, a oštećen je i prozor na susjednom objektu sportskog kluba, kao i za izazivanje požara na dva plastična kontejnera koja su u potpunosti izgorjela, u Kaštel Kambelovcu 28. siječnja, te požara od 11. veljače ispred ugostiteljskog objekta na Obali kralja Tomislava u Kaštel Starom, u kojem su oštećeni suncobrani i fasada kuće, u kojoj su se u trenutku požara nalazili stanari.

Po dovršenom kriminalističkom istraživanju, 25-godišnjak je predan pritvorskom nadzorniku, a protiv njega je podnesena kaznena prijava nadležnom Državnom odvjetništvu, zbog sumnje da je počinio uvodno spomenuta kaznena djela”.

Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!