POTENCIJALNI UDOMITELJI: Sretni smo da Ustavni sud kaže da kao istospolni par imamo pravo na udomiteljstvo

Ustavni sud je odlučio da istospolni parovi imaju pravo biti udomitelji. Sudovi i nadležna tijela dužni su svima pod jednakim uvjetima omogućiti sudjelovanje u “javnoj usluzi udomljavanja”, stoji u obrazloženju odluke.

Izvor: Media servis

Životni partneri Ivo Šegota i Mladen Kožić, kojima je zagrebački Centar za socijalnu skrb sredinom siječnja ponovo odbacio zahtjev za udomiteljstvom, presretni su.

Evo što je za Media servis rekao Šegota:

”Presretni smo i oduševljeni jer je Ustavni sud donio odluku baš u trenutku kada nas je Centar za socijalnu skrb odbio drugi put, usprkos pravomoćnoj presudi Upravnog suda. Dogodilo se da je s najviše sudske instance donesena, ja bih rekao, povijesna odluka u Hrvatskoj.”

Dodao je kako su ovih dana podnijeli žalbu na rješenje Centra za socijalnu skrb te da vjeruju da će resorno ministarstvo tu žalbu riješiti u skladu s ovom novom odlukom.

”A onda je naravno sve na struci da odluči da li smo mi dobri, ili ne tako dobri, potencijalni udomitelji. Mi se nadamo i vjerujemo da ćemo zadovoljiti sve uvjete i da ćemo u nekom izglednom roku čuti dječji smijeh u našem domu.”