VIDEO: LJUBO ČESIĆ ROJS – HDZ je stranka s najviše udbaša i kosovaca

Očistit ću stranku od udbaša i kosovaca – izjavio je u Bujici na Z1 televiziji general Ljubo Ćesić Rojs, kandidat za predsjednika HDZ-a.

Posebno je “počastio“ Olega Butkovića, Ivana Anušića, Andru Krstulovića Oparu i ostale stranačke kolege, koji su ovih dana u utrci za šefa HDZ-a javno podržali aktualnog predsjednika: – Plenkoviću potporu daju uvlačigusci! Oni mu svi vire iz one stvari!

“Kad bi mene Juncker onako štipucnuo za dupe, kao što je to učinio Plenkoviću, odvalio bih mu takvu šamarčinu, da bi mu se glava okrenula za 180 stupnjeva,“ nastavio je u urnebesnoj emisiji svoj show general Rojs.

Otkrio je i svoj prvi potez, kada bi bio izabran na čelo HDZ-a: – Prvo bih raskinuo koaliciju s Pupovcem, sjeo bih u bager i sravnio sa semljom onaj čudovišni spomenik Vukašinu Šoškočaninu u Borovu Selu! Da sam ja predsjednik HDZ-a, ne bi se srbovalo u Srbu, niti bi petokraka bila na neboderu u Rijeci.

“HDZ je stranka s najviše udbaša i kosovaca i zato smatram da prvo u njoj treba provesti lustraciju,“ rekao je Rojs, uz napomenu da se “tek nakon toga može uvesti reda u Hrvatskoj“.

Na predsjedničkim izborima podržavao sam Kolindu, a moj sin Franjo bio je za Škoru – otkrio je general, uz napomenu da je njegov najmlađi sin dobio ime po dr. Franji Tuđmanu, a krsni kum bio mu je Gojko Šušak.

Rojs se u vrlo burnoj i napetoj Bujici prisjetio i vožnje s generalom Gotovinom prije uhićenja: – Vozili smo se tadašnjim i budućim Trgom hrvatskih velikana, a Ante mi je upro prstom u zgradu HDZ-a i rekao:

“Prijatelju, svo zlo u Hrvatskoj dolazi odavde!“

Na pitanje voditelja je li to bilo na Trgu žrtava fašizma ili Trgu hrvatskih velikana, Rojs je odgovorio: – To je bio i bit će ponovo Trg hrvatskih velikana. Ni moj uzor dr. Franjo Tuđman nije dao da se zove Trg žrtava fašizma. To ime treba ukinuti, isto kao i Filozofski fakultet i Fakultet političkih znanosti!

“Ukoliko me ne izaberu za predsjednika HDZ-a, osnovat ću HDZ Franje Tuđmana i Gojka Šuška,“ najavio je u Bujici Ljubo Ćesić Rojs.

(OPŠIRNIJE USKORO…)