MILANOVIĆ NOVI PREDSJEDNIK HRVATSKE: Osvojio je čak 100.000 glasova više

Zoran Milanović izabran je za novog hrvatskog predsjednika nakon uvjerljive pobjede nad Kolindom Grabar-Kitarović.

Rano jutros obrađena su sva biračka mjesta, njih 6 533. Prema podacima DIP-a, na izbore je izašlo 2 053 292 birača.

Zoran Milanović dobio je 1 034 389 glasova, a Kolinda Grabar-Kitarović 929 488 glasova. Dakle, Milanović je pobijedio s 104.901 glasom više. Nevažećih listića bilo je gotovo 90 000, odnosno 4,35 posto.

Čelnik SDP-a Davor Bernardić rasplakao se od sreće u stožeru. Zahvalio je građanima koji su dali glas Milanoviću.

Ovo je pobjeda Milanovića, SDP-a i naših partnera, kazao je i zajedno s okupljenima počeo skandirati ‘pobjeda!’.

bernardić, novo

Građani su pokazali put kojim žele da Hrvatska krene. Na tom putu postoji jedna prepreka koju ćemo zajedno preskočiti. Pokazat ćemo da je naša politika drukčija od njihove. I način je drugačiji na koji je želimo ostvariti.

Imamo politiku povjerenja, građani su nam vjerovali, razumjeli su nas i podupirali su nas. Na taj način ćemo nastaviti do konačne pobjede.

Hrvatska mora postati ponosna zemlja, ali i uspješna zajednica. – SDP je opet prepoznat kao snaga koja može predstavljati naše građane.

A Hrvatskoj je više nego ikad važniji novi početak. U kojem će svaka osoba moći iskoristiti svoj potencijal. Građani naše zemlje spremni su za promjene.

Milanović je došao na pozornicu sa suprugom i odmah rekao:

“Dobrodošli u tvornicu pobjede. Hvala svima, i onima koji su me podržali i onima koji nisu. Hvala i mojoj protukandidatkinji”, rekao je.

Nakon spomena Grabar-Kitarović uslijedili su zvižduci iz publike koje je Milanović ubrzo zaustavio.

“Ne, ne! Ovo smo doživjeli jednom na inauguraciji prije pet godina i nikad više, govorio sam o zviždanju, to ne radimo!”, poručio je.

“Bio sam premijer i to mi je bio teret. Borio sam se za istinu, iako je ona često bila u oku promatrača. Znam da puno njih nisam po volji, ali s tim moramo živjeti”, rekao je Milanović

Poručio je da će ostati isti kao što je bio i u kampanji te se nada da neće iznevjeriti povjerenje birača.

“Ovih 4 milijuna što nas ima traži svoje mjesto pod suncem i mjesto u Europi. To trenutno ne ide onako kako smo očekivali, ali nade ima. Nemam iluzija na velevlast, znam što predsjednik može, a što ne smije. Neće biti spletki, neće biti tajnih poslova. Sve stranke za mene će na formalnoj razini biti iste. Mi smo parlamentarna demokracija. To možda nije savršeno, ali boljeg nema”, rekao je.

 

Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!