JAROSLAV PECNIK: Položaj hrvatskog radnika gori je od položaja kmetova

jaroslav pecnik

Uoči Praznika rada, Hrvatski laburisti stranka rada, u Saboru su upozorili na težak položaj radnika u Hrvatskoj.

Tomislav Rajković osvrnuo se na agencijsko zapošljavanje i rad na određeno vrijeme koji dominiraju na tržištu, umjesto rada na neodređeno. Takvi radnici nisu kreditno sposobni, ne mogu do stana, automobila. Laburiste ne čudi što mladi žele napustiti i napuštaju Hrvatsku. Traže dodatno ograničavanje agencijskog zapošljavanja i rada na određeno.

“Pozivamo sve one koji mogu pomoći u tome: državne dužnosnike, sindikate, poslodavce i radnike da se usprotive ovakvom načinu zapošljavanja i diskriminiranju hrvatskog radnika. Vratimo dostojanstvo hrvatskom radniku jer su rad i pošten odnos prema radniku jedina reforma kojom se garantira prosperitet i pristojan život svakog građanina,” rekao je Rajković, a prenosi Media servis.

“Posebno licemjerno je ponašanje zagrebačkog gradonačelnika koji 1. svibnja građanima dijeli tzv. besplatni grah, a ostale dane u godini zapošljava preko agencija. U zagrebačkom Holdingu tako radi 600 radnika”, kažu laburisti.

Jaroslav Pecnik zaključuje – položaj hrvatskog radnika gori je od položaja kmetova.

“Hrvatski kmet je nekada imao osiguran posao uz sva moguća davanja, danas hrvatski radnik nema osiguran posao, a ima daleko veća davanja nego hrvatski kmet. Narvano to je metaforički rečeno, ali to je suština gdje se nalazi hrvatski radnik,” objasnio je Pecnik.