DALIĆ UOČI SLOVAČKE: Pritisak postoji, ali ne smije nas poremetiti

Pred hrvatskim nogometašima posljednje je kolo kvalifikacija za EURO 2020., u 20:45 Vatreni će na Rujevici ugostiti Slovačku.

Ponovno plasman na veliko natjecanje Hrvatska odlučuje u zadnjem kolu, ali ovoga puta situacija je jednostavnija, izabranicima Zlatka Dalića dovoljan je i bod. Veći problem predstavljaju izostanci nekih stožernih igrača, izbornik unatoč tomu želi da Vatreni nametnu svoju igru.

„Ostat će ista formacija koju uvijek igramo, nećemo tu ništa mijenjati, nemamo se potrebu drugome prilagođavati. Nismo uopće razmišljali koga od igrača nema. Već sam rekao, nećemo plakati kad nekog nema, ima drugih koji jedva čekaju igrati i to je ono što mene veseli“, izjavio je Dalić te dodao:

„Rekao sam dečkima da igraju opušteno, pritisak postoji ali ne smije biti faktor koji će nas poremetiti. Moramo se postaviti kao favoriti, uživati u utakmici i ostvariti plasman na Europsko prvenstvo. Očekujem maksimalan angažman, motivirani smo i spremni, dat ćemo sve od sebe bez obzira na uvjete“.

Kapetan Luka Modrić vjeruje da će momčad ostvariti zadani cilj.„Naš stil igre je takav da se uvijek želimo nadigravati i napadati, sigurno ćemo tako pristupiti. Vjerujem da ćemo odigrati veliku utakmicu i da će nas publika nositi do željenog rezultata“, smatra Modrić.

U 18 sati drugi susret skupine igraju Azerbajdžan i Wales. Podsjetimo, Hrvatska vodi s 14 bodova, druga Mađarska je na 12. Treća Slovačka je na 10 bodova i utakmici manje kao i četvrti Wales koji ima osam bodova, Azerbajdžan je na jednom osvojenom bodu.