MIROSLAV ŠKORO: Ne želim biti fikus, promijenit ću Ustav i dati veće ovlasti predsjedniku

Svoje nove predizborne poruke predsjednički kandidat Miroslav Škoro odaslao je iz Dubrovnika, gdje je govorio o migrantskoj krizi, ali se i opet osvrnuo na predsjedničke ovlasti kakve su sada, te kakve priželjkuje. 

“Od 2000. godine do danas svjedoci smo činjenice da su predsjedničku funkciju obnašali ljudi koji nemaju velikih ambicija sudjelovati u političkom životu, tako da je činjenica da je uloga predsjednika svedena na lagodnu sinekuru, na razinu fikusa. Ne želim biti fikus, ne treba mi sinekura. Volio bih da predsjednik dobije više ovlasti, da sudjeluje u političkom životu. Promijenit ću Ustav, dat ću veće ovlasti predsjedniku države”, rekao je Škoro, te poručio da će sve biti drugačije nakon izbora, pišu Vijesti.hr.

Govoreći o migrantskoj krizi Škoro kaže kako na granice treba poslati i vojsku: “Uz dužno poštovanje i zahvalu hrvatskoj policiji, moramo upozoriti da je primarni zadatak države da štiti svoj teritorij i građane.

Bilo bi dobro razmisliti o tome da i druge službe koje su educirane za zaštitu ustroja države, imovine i građana, budu uključene u ovaj proces dok ne bude prekasno, na način da pomognu policiji.

Pritom mislim na oružane snage Republike Hrvatske”.

[fb_pe url=”https://www.facebook.com/MiroslavSkoroofficial/videos/2531610993740306″ bottom=”30″]

 

Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!