NASILJE U SUDNICI U SPLITU: Napao policajca i vikao ženi “Ku*vo, je*eš se s narkomanima i policajcima”

 Prava drama na Općinskom sudu u Splitu, a morala su intervenirati čak tri pravosudna policajca kako bi u prijetnjama svojoj supruzi obuzdali 46-godišnjaka.

Žena je davala iskaz u predmetu u kojem je njezin suprug optužen za nasilje nad njom i djecom.

Muškarac je inače pomorac, kapetan broda koji je na kraju prijavljen za produženo kazneno djelo prijetnje i kazneno djelo prisile prema službenoj osobi te mu je određen istražni zatvor.

Tereti ga se da je supruzi tijekom davanja iskaza svojim ponašanjem izazvao osjećaj straha i osobne ugroženosti, a nakon što mu je sutkinja Ivana Bilušić naložila da napusti sudnicu zbog ometanja rasprave, krenuo je prema supruzi uz prijetnje:

“Ku*vo, d*oljo, nećeš se koristiti mojim znojem i trudom, je…š se s narkomanom i policajcima. Ubit ću te, riješit ću ja tebe i neće mi četnici uzimati moje trude”, piše Slobodna Dalmacija.

Intervenirali su policajci, pa se pomorac okomio i na njih. Na naredbu da prestane s vikom i galamom, nastavio je prijetiti i vikati: “Svih ću vas riješiti, riješit ću to na svoj način, ku*va jedna, želi mi oduzeti moju imovinu, nisam vidio djecu dvije godine”.

Pružao je aktivni otpor, pa i kada supolicajci pokušali primijeniti sredstva prisile kako bi ga fizički svladali. Policajca koji mu je izdao upozorenje, 46-godišnjak je lakše ozlijedio u vidu eskorijacija na licu i lijevoj podlaktici te mu je zadao udarac u prsište te je došlo i do istegnuća leđnog mišića.