GORDAN JANDROKOVIĆ: Nije normalno bilo gdje, pa ni privatno imati Pavelićevu sliku

U povodu Europskog dana sjećanja na žrtve svih totalitarnih i autoritarnih režima, u crkvi sv. Mihaela u Gračanima održana je misa, posljednji ispraćaj i pokop posmrtnih ostataka 294 osobe ekshumirane na području Gračana, koje su ubijene na samom kraju Drugog svjetskog rata ili u poslijeratnom razdoblju.

U obilježavanju u Gračanima sudjelovala je predsjednica RH Kolinda Grabar Kitarović, ali i predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković, ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved te zagrebački gradonačelnik Milan Bandić.

Evo što je poručio Jandroković: “Ovdje je bilo preko 60 maloljetnih osoba koje su bile okrutno ubijene. Zaslužuju da im se poklonimo i odamo priznanje. Ovo je mjesto koje jasno pokazuje da je je komunistički režim bio zločinački i totalistički i koji je ubijao svoje protivnike”.

Rekao je i kako se Hrvatska treba odmaknuti od fašističkog, ustaškog i komunističkog nasljeđa. Komentirao je Jandroković i informaciju da se u kući Lovre Kuščevića nalazi slika Ante Pavelića.

Kuščević je, podsjetimo, to demantirao rekavši da je to slika njegova djeda ili pradjeda.

“Neshvatljivo mi je da bilo tko u Hrvatskoj ima u kući sliku Ante Pavelića. Kuščević je to demantirao. Ne zna što je istina. Nije normalno bilo gdje, pa makar i privatno, imati Pavelićevu sliku”