FOTO: MIOČIĆ NAKON POBJEDE – Želim se odmoriti pa ćemo vidjeti što dalje

Stipe Miočić je nakon 13 mjeseci čekanja iz oktagona izišao s uzdignutim rukama.

U teškoj i iscrpljujućoj borbi uspio je pobijediti Daniela Cormiera nakon dvije teške runde u kojima je Amerikanac imao prednost. Nakon toga se Stipe uspio oporaviti i biti bolji u trećoj rundi da bi u četvrtoj serijom udaraca nokautirao Cormiera.

Američki Hrvat nakon borbe je iznio ključni detalj koji je revanš odveo na njegovu stranu: “Razgovarao sam s trenerom prošli tjedan i zaključio da drži ruke visoko dok koristi boksačke tehnike. Uopće nisam probao testirati kako podnosi udarce u tijelo, a gledao sam njegovu borbu s Andersonom Silvom koji je pokušavao to raditi. Pomislio sam, možda je tu slabiji nego što sam mislio i nakon nekoliko minuta pobijedio sam”, rekao je Miočić.

Miočić je još dodao kako u prve dvije runde nije bio svoj i da je sporo ušao, ali da je već u trećoj bio puno bolji borac. Njegov protivnik ovako je vidio borbu:

“Osjećao sam da radim dobro, ali u četvrtoj je uputio dobre udarce u tijelo i taj udarac desnom koji nisam vidio te završio borbu, odradio je dobar posao. Pokušao sam se oporaviti i pripremiti za posljednju rundu, ne znam zašto ali očito je to bila pogreška.”

Stipe je pobjedom srušio još jedno veliko ime slobodne borbe, i potvrdio da ulazi u rečenicu zajedno s epitetom “najbolji teškaš svih vremena”. Pohvale su odmah počele stizati sa svih strana, a najzvučnije su one predsjednika UFC-a Dana Whitea koji je očito konačno shvatio kolika je Miočićeva vrijednost za organizaciju te Jona Jonesa, zločestog dečka UFC-a te drugog velikog rivala Daniela Cormiera. Miočića su upitali hoće li baš legendarni Jones biti njegov sljedeći protivnik, ali odgovorio je kako se sada prvo želi odmoriti te biti sa svojom obitelji.