PLENKOVIĆ O EU IZBORIMA: Reći ćemo “da” onima koji znaju, a “ne” onima koji ne znaju

HDZ je danas predstavio svoje kandidate za Europski parlament. “Ovu utakmicu ćemo dobiti, jer imamo najbolji program i najbolje ljude”, poručio je predsjednik stranke, premijer Andrej Plenković.

Izvor: Media servis

Pobijedili smo 2013. i 2014. pobijedit ćemo i 2019. godine, poručio je premijer te istaknuo kako su listu kandidata jednoglasno usvojili Nacionalno predstavništvo, nacionalno vijeće te središnji odbor stranke.

“Zato što stojimo iza naših državotvornih, domoljubnih, demokršćanskih, narodnjačkih vrijednosti. Znamo da nam je Europa dodana vrijednost. Jedina smo stranka koja je poslala najsnažniju moguću poruku prema našim Hrvatima u Bosni i Hercegovini, koji tamo moraju biti ravnopravni, konstitutivni i koji će zahvaljujući Željani i našoj listi imati svoj glas u Europi”, rekao je Plenković.

Premijer je dodao da će svi kandidati s liste opravdati glas HDZ-a koji Hrvatsku čini respektiranom i snažnom u Europskom parlamentu.”Reći ćemo DA onima koji znaju, NE onima koji ne znaju. Do pobjede zajedno, i uz podršku našim kandidatkinjama i kandidatima. Očekujem veliki angažman svih članova i članica HDZ-a, svih Hrvatica i Hrvata koji će podržati najjaču hrvatsku stranku i najbolju listu na izborima za EU parlament.

Tri su elementa koja HDZ razlikuju ostalih, poručio je nositelj liste Karlo Ressler. To su tradicija, identitet i kršćansko opredjeljenje, znanje i vjera da možemo uspjeti. “Temeljni cilj koji želimo postići i koji smo si zadali je pokazati da se u svakom dijelu Hrvatske može živjeti bolje i osnivati obitelj ako se tako želi. Moramo nastaviti graditi uspješnu priču, uspješnu Hrvatsku i pripremati se za Europu nove generacije”, poručio je Ressler.

Nikad ne smijemo zaboraviti tko smo, što smo i odakle dolazimo, rekao je 12. na listi, Stjepan Adanić. “U Europskom parlamentu ja ću se zalagati za domoljubne vrijednosti na kojima je stvorena moderna hrvatska država, promicati obiteljske i demokršćanske vrijednosti te se snažno zalagati za erupske socijalne i druge projekte i programe u cilju razvoja RH i svih generacija ljudi u Lijepoj našoj hrvatskoj domovini”, poručio je.

HDZ se pohvalio kako na listi ima pet žena, a ravnopravnost spolova jedan je je od ciljeva stranke, rekla je Sunčana Glavak.

“Dolazim iz Međimurja, sjevera Hrvatske, kraja vrijednih i poštenih ljudi, ali koji nažalost imaju najniže plaće u RH, tu jednakost želim promijeniti. Jednako tako, položaj žena koje su za svoj rad manje plaćene od muškaraca. Zato nam je čitav niz mjera EU na raspolaganju kako bismo to mijenjali i stvorili veću ravnotežu u poslovnom okruženju”, poručila je Glavak.

Podsjetimo, na listi HDZ-a za eurpske izbore su: Karlo Ressler, Dubravka Šuica, Tomislav Sokol, Željana Zovko, Sunčana Glavak, Marijana Balić, Goran Pauk, Nikolina Brnjac, Stjepan Ribić, Domagoj Marojević, Danijel Marušić i Stjepan Adanić.

[fb_pe url=”https://www.facebook.com/HDZ1989/posts/2182157695216590″ bottom=”30″]