OKONČANA POLICIJSKA AKCIJA U BRUXELLESU: Snajperisti bili na krovovima – evakuirana četvrt Etterbeek

bruxelles, policija, belgija

Velika policijska akcija u tijeku je u briselskom naselju Etterbeeku, prenosi belgijska radiotelevizija. Svjedoci kažu da je na terenu pedesetak policajaca, uključujući snajperiste i pirotehničare, te hitne službe.

Evakuirano je i lokalno stanovništvo. Policijska akcija u Bruxellesu događa se dan nakon što je belgijsko tužiteljstvo potvrdilo uhićenje pet osoba koje se sumnjiči za terorizam, među kojima su dvojica osumnjičenih za napad u metrou, a potvrđena je i poveznica s pariškim napadima u studenom prošle godine, prenosi Media servis.

Uhićen je muškarac sa šeširom sa snimki s nadozrnih kamera otkrivenih nakon napada u Bruxellesu.

Riječ je o Mohamedu Abriniju, ključnom osumnjičenom i za napade u Parizu u studenom prošle godine, koji je bio u bijegu proteklih pet mjeseci.

Među jučer uhićenima je Osama Krayem, drugi muškarac sa snimke nadzornih kamera za vrijeme napada u belgijskom metrou. Sumnja se da je on pomagao bombašu samoubojici prilikom napada u metrou u Bruxellesu, a istraga koja će utvrditi je li to točno, još traje.

U međuvremenu mediji javljaju kako je belgijska policija okončala pretragu stambenog kompleksa u centralnom dijelu belgijske prijestonice, pri čemu nitko nije uhićen, dok su stanovnici zgrade evakuirani. Zgradu, koja ima prodavaonicu u prizemlju, opkolila je policija, a forenzičari su ušli unutra i obavili pretragu.