SDP TRAŽI IZMJENU ZAKONA O RADU: Mi smo u Saboru, dok Jandroković broji plakate po Lici

SDP će zatražiti izmjenu Zakona o radu. Poentiraju na stavku prema kojoj se rad na određeno može sklopiti najduže od tri godine. Žele da to ubuduće bude najviše godinu dana.

Izvor: Media servis

Svaki četvrti zaposlenik u Hrvatskoj radi na određeno vrijeme, kaže Gordan Maras koji smatra da bi to bila vrlo efikasna mjera. Dodaje da će to utjecati na mlade kako bi se osjećali sigurnije.
„I premijer Plenković ne može reći da se to ne može napraviti. To se može napraviti i mislim da bi to bilo krajnje poticajno“.

Drugi problem je Ugovor o djelu. Ukoliko netko radi godinu dana tako, onda potreba za tim radnim mjestom postoji, ističu između ostalog SDP-ovci, koji se nisu mogli ne dotaći i suparničke stranke koja punom parom ovih dana lobira po Lici zbog izvanrednih lokalnih izbora u nedjelju.

„To je nešto čime se mi bavimo ovaj tjedan, dok Jandroković broji plakate po Lici i pokušavaju voditi stranačku, a ne državnu politiku. SDP radi u Saboru i predlaže zakone. Na čelu države imamo diletante koji ne znaju voditi državu nego koji cijelu Hrvatsku podređuju svojoj stranci.“