ŽELI ZA VELEPOSLANICU U PRAG: Ivana Trump, bivša supruga Donalda Trumpa hoće u diplomaciju

Podijelite članak

ivana trump

Ivana Trump, bivša supruga novoizabranog američkog predsjednika Donalda Trumpa, podrijetlom Čehinja izrazila je želju da postane veleposlanica Sjedinjenih Država u Pragu.

“Bio bi to za nas izvrstan izbor. Washington ne može poslati Pragu bolju veleposlanicu”, rekao je u priopćenju češki predsjednik Miloš Zeman, koji je obradovan izborom Donalda Trumpa.

I češki premijer Bohuslav Sobotka vrlo je pozitivno reagirao na tu vijest i rekao:

“Ako gospođa Trump to želi i ako tako odluči predsjednik Trump, veze između Sjedinjenih Država i Češke će biti dodatno učvršćene”.

Da bi imenovanje Ivane Trump na mjesto veleposlanice u Pragu bio zanimljiv izbor, rekao je i Tomas Prouza, češki državni tajnik za vanjske poslove.

Naveo je i kako je velika hollywodska zvijezda Shirley Temple Black bila sjajna veleposlanica SAD-a u Pragu u vrijeme tzv. Baršunaste revolucije 1989. godine.

Podsjećamo kako je Ivana Trump, rođena 1949. kao Ivana Zelnickova u Gottawaldovu, danas Zlinu, na istoku sadašnje Češke.

A kako bi željela postati veleposlanica u Pragu nedavno je izjavila u razgovoru za New York Post, te dodala:

“Predlažem da me imenuju veleposlanicom u Češkoj, jer moje poznavanje češkog jezika i slava u domovini mogli bi biti moje velike prednosti tijekom diplomatske aktivnosti.”

 

 

Komentiraj