ZBOG AFERE HOTMAIL: Sastaje se Vijeće za nacionalnu sigurnost

Podijelite članak
Izvor: Ured predsjednice
Izvor: Ured predsjednice

Zbog afere Hotmail u Uredu predsjednice na Pantovčaku održat će se sjednica Vijeća za nacionalnu sigurnost.

Piše: Damon Balenović (Media servis)

Sjednica neće biti otvorena za medije, već će nakon nje biti objavljeno priopćenje, piše na službenim internetskim stranicama predsjednice Grabar-Kitarović. A predsjednica je, podsjetimo, zbog afere Hotmail, zbog koje je ostavke na funkcije potpredsjednice Vlade i ministrice gospodarstva, dala Martina Dalić, otkazala službeno putovanje u Slovačku i Crnu Goru.

Prije desetak dana Kolinda Grabar-Kitarović je dobila detaljno izvješće SOA-e, a tada je rekla i kako je zabrinuta zbog tri razloga. Prvo, rekla je, nagodba se mora provesti, i ne želi da dođe do komplikacija jer o tome ovisi stabilnost koncerna Agrokor.

“Drugo je takozvana afera Hotmail i sve što se događalo oko mailova. Dakle, treba istražiti i vidjeti tko je sve znao za tu komunikaciju. Meni je u svemu tome najveće pitanje zašto jedna skupina dužnosnika, ozbiljnih ljudi, komunicira preko hotmaila i preko drugih privatnih mailova čiji su serveri izvan države, a o tako jednom bitnom državnom pitanju. I treća činjenica da smo se nažalost toliko usredotočili na cijelu ovu situaciju oko Agrokora da se bojim da sve drugo u državi stoji i da trebamo pokrenuti procese”, rekla je predsjednica Grabar-Kitarović.

Da će se na dnevnom redu naći i druge teme, potvrdio je neki dan ministar obrane Damir Krstičević.

“Kao što znate Vijeće za nacionalnu sigurnost je najviše tijelo, imamo sastanak baš u ponedjeljak povodom Dana hrvatske vojske. Sve će biti teme koje su od interesa za nacionalnu sigurnost i za nacionalni interes RH”, rekao je Krstičević.

Komentiraj