ZAGREB ULAŽE U SPORT: Boksači dobili supermoderni boksački centar

Podijelite članak
Foto: Facebook
Foto: Facebook

Na Zagrebačkom velesajmu otvoren je moderni Zagrebački centar boksa u koji je uložena velika suradnja grada Zagreba i gradonačelnika Milana Bandića, Zagrebačkog boksačkog saveza i Hrvatskog boksačkog saveza koji su zajedničkim snagama radili na ostvarenju jedne hvalevrijedne i plemenite ideje i projekta.

Radi se o prvom Boksačkom centru ne samo u Zagrebu, nego u čitavoj Hrvatskoj. Osim natjecanja, centar će se koristiti za svakodnevne treninge svih zagrebačkih klubova, nacionalnih selekcija, te za edukaciju i stručno usavršavanje trenera kroz Boksačku akademiju. Na ovaj način će se pomoći ne samo mladim ljudima koji dobivaju novi i kvalitetno opremljeni prostor za vježbanje i natjecanja, nego se boks u Hrvatskoj podiže na jednu sasvim novu razinu.

Foto: Facebook
Foto: Facebook

Dvorana koja će uskoro krenuti s radom nalazi se u paviljonu 18 Zagrebačkog velesajma i to na više od 2300 m2 prostora uključujući i tribine za gledatelje, ukupno četiri ringa s pratećom opremom za najmoderniji trening, dvije svlačionice, saunu, te prostor za zagrijavanje. Novost i inovacija će biti i najavljena multimedijalna soba koja će prezentirati povijest zagrebačkog i hrvatskog boksa.

Uzimajući u obzir da su u 2017. godini hrvatski boksači donijeli svojoj domovini 10 europskih i svjetskih medalja i da je savez sa svojim nacionalnim timom Hrvatskih vitezova ušao u Svjetsku boksačku ligu, sasvim je logično da doprinos daljnjem razvoju boksa dolazi kroz podizanje ovakvog Centra.

Izgradnja ovog modernog centra je dokaz da hrvatski boks na povijesnim temeljima uspjeha svojih velikih i proslavljenih boksača dobiva snagu i motivaciju da i dalje radi i ulaže značajne napore u razvoj boksa kako za sadašnje tako i za naše buduće sportske nade.

Komentiraj