VIDEO: BRANIMIR BUNJAC – Ministre Tolušiću, zašto se na hrani ne označava ima li GMO-a?

Podijelite članak

U raspravi u ime Živog zida o deklariranju hrane, zastupnik Branimir Bunjac ukazao je na niz raznih oboljenja čiji broj u Hrvatskoj raste, te postavio pitanje – imamo li pravo sumnjati da je razlog upravo GMO?

Uz snimak svoje rasprave na Facebooku je Bunjac napisao:

Ministre Tolušiću zašto ne provedete zakon iz 2005. godine da se na hrani mora označavati ima li GMO-a ili nema?

[ZAŠTO NE PROVEDETE ZAKON KOJI JE VEĆ NA SNAZI?]

U Hrvatskoj stopa oboljenja od raka raste iz godinu u godinu, znači nemamo doslovce niti jednu godinu u kojoj bi ona pala, već svake godine imamo sve više umrlih.

Hrvatska je trenutno šesta država u svijetu po stopi smrtnosti od raka, a nema čak niti dokument koji se zove nacionalna strategija borbe protiv raka. U zadnjih deset godina prema službenim podatcima Ministarstva zdravstva neplodnost se povećala za 43% kod žena. Od kuda dolazi ta neplodnost? Imamo li pravo sumnjati da je upravo GMO uzrok te neplodnosti?

Zašto je danas oko 17 do 20 posto parova u Hrvatskoj neplodno? Ima li i to utjecaja na tu demografsku katastrofu o kojoj cijelo vrijeme govorite? Također prema službenim podatcima koje smo dobili od Ministarstva zdravstva broj autista se povećao u Republici Hrvatskoj u 21. stoljeću za čak pet puta. Ponovno možemo postaviti pitanje koji je razlog tome?

Komentiraj