TISUĆE ČESTITKI: Tko je sve i kako čestitao Vatrenima na srebru?!

Podijelite članak

hrvatska, reprezentacija

Na adresu Hrvatskog nogometnog saveza pristižu brojne čestitke za nastup Hrvatske u finalu Svjetskog prvenstva u Rusiji na kojima se HNS ovim putem zahvaljuje.

HNS-u i Vatrenima među prvima su čestitali brojni međunarodni nogometni savezi:

“Želim prenijeti svoje iskrene i duboke čestitke Vama, hrvatskim igračima, stručnom stožeru i svima onima koji su doprinijeli ovom velikom postignuću i omogućili Hrvatskoj da nastupi u finalu Svjetskog prvenstva”, napisao je potpredsjednik NS Turske Servet Yardımcı u pismu oslovljenom na predsjednika HNS-a Davora Šukera.

“Hrvatska reprezentacija pokazala je prekrasan nogomet i impresivnu volju na putu do finala u Moskvi, što se moglo vidjeti i u okršaju između naše dvije nacije u osmini finala u Nižnjem Novgodoru. Također je bilo sjajno gledati hrvatske navijače, koji su posjećivali utakmice u velikom broju te doprinijeli fantastičnoj atmosferi”, napisao je predsjednik NS Danske Jesper Møller.

“Vatreni su pokazali hvalevrijednu odanost i ustrajnost tijekom cijelog turnira te su nas sve impresionirali svojim vještinama i nastupima. Vaša momčad bez sumnje je jedna od najboljih na turniru i zaslužuju najviše pohvale za svoja postignuća”, poručio je predsjednik NS Japana Tashima Kohzo.

“Hrvatska nogometna reprezentacija je tijekom turnira pokazala izvanredne utakmice i najviši nivo organizacije, taktike i majstorstva. Plasman u finale najvećeg sportskog spektakla je dokaz dobrog rada hrvatske nogometne organizacije i nadarenosti ove generacije”, napisao je predsjednik NS Slovenije Radenko Mijatović.

“Vjerujemo kako će ovaj povijesni rezultat hrvatske reprezentacije i uspjeh Luke Modrića nadahnuti nove generacije hrvatskih igrača da nastave ovu tradiciju”, poručili su predsjednik NS Azerbajđana Rovnag Abdullayev i glavni tajnik Elkhan Mammadov.

Foto: Instagram
Foto: Instagram

Čestitke su pristigle i iz NS Portugala, NS Švicarske, NS Mađarske, NS Lihtenštajna, NS Bahreina, NS Lebanona, NS Bosne i Hercegovine, NS Grenade, NS Kosova, NS Albanije te NS Palestine.

Kardinal Josip Bozanić također se obratio Vatrenima:

“Ako se ikada u vašem srcu probudi zrnce tuge što niste podigli i donijeli zlatnu skulpturu namijenjenu prvaku, sjetite se da ste svojim srebrom, svojim naporima i žrtvama, svojim zajedništvom i ljubavlju podigli i donijeli Hrvatskoj mnogo veću vrijednost: povratili ste nadu i donijeli radost svojoj Hrvatskoj domovini.”

Pisma podrške poslali su i gradonačelnik Zagreba Milan Bandić, gradonačelnik Splita Andro Krstulović Opara, gradonačelnik Slavonskog Broda Mirko Duspara te gradonačelnik Dubrovnika Mato Franković:

“Učinili ste nas sretnim i ponosnima, učinili ste da svi dišemo kao jedan i skupa s vama još jednom pokažemo koliko volimo Hrvatsku”, napisao je Franković.

“Ispisali ste povijest i postali naša najuspješnija generacija”, poručio je Bandić.

Podršku je izrazila i zastupnica Hrvatske u Europskom Parlamentu Dubravka Šuica:

“Hvala Vam na ostvarenju najljepše priče hrvatskog nogometa! Vaše srebro naše je zlato!”

Vatrenima su čestitali i brojni hrvatski nogometni klubovi, među kojima je i HNK Rijeka:

“Hrvatska noćas nije spavala. Na ulice, trgove, naša srca i domove vratili ste radost, pjesmu, neopisivu sreću, ponos… Hvala vam na tome.”

“Trebate biti ponosni na način na koji ste promovirali Hrvatsku i naš nogomet kao što smo mi ponosni na sve što ste napravili”, poručili su iz GNK Dinama, a čestitka je pristigla i iz NK Rudeša.

Javili su se i Europski olimpijski odbor, Hrvatski olimpijski odbor, Hrvatski klub olimpijaca, Hrvatski košarkaški savez, Hrvatski atletski savez, Hrvatski dizački savez, Splitski sportski savez gluhih te brojni drugi članovi hrvatske sportske obitelji:

“Srebrna medalja koju ste osvojili za Hrvatsku sjaji najvećim sjajem. Pokazali ste kako se do vrha dolazi zajedničkim trudom i naporom, ali i velikim sportskim srcem i znanjem”, napisao je predsjednik Hrvatskog rukometnog saveza Tomislav Grahovac.

“Čestitamo na povijesnom sportskom uspjehu i osvajanju titule svjetskih viceprvaka. Posebna čestitka kapetanu Luki Modriću na zasluženom priznanju najboljeg nogometaša na Mundijalu u Rusiji”, poručio je Hrvatski jedriličarski savez.

Pisma podrške te čestitke poslali su i državna tajnica Janica Kostelić i Središnji državni ured za šport, Gradska skupština Grada Zagreba, HGK Županijska komora Rijeke, Udruga za autizam Pogled, Hrvatsko nacionalno vijeće Crne Gore, Sindikat hrvatskih učitelja, Hrvatski liječnički zbor, Hrvatski helsinški odbor za ljudska prava, Zagrebački nogometni savez, NS Primorsko-goranske županije, Zagrebački bridž savez, NK Hrvatski dragovoljac, HNK Jadran, FK Arsenal Tivat, RK Podravka Koprivnica, RK Dugopolje, Jedriličarski klub Zenta, Športski centar Kutina, Hrvatsko kulturno društvo “Napredak”, Hrvatski svjetski kongres, Viteško alkarsko društvo Sinj, Hrvatski športski muzej, Općina Hrvace, Radio Mostarska panorama, NK Novigrad te mnogi drugi, a HNS i

Vatreni im svima od srca zahvaljuju, stoji na stranicama HNS-a.

Komentiraj