SVJETSKI KUP NA SLJEMENU: Pobjeda Hirschera, veliki uspjeh naših – Rodeš sedmi!

Podijelite članak

Marcel Hirscher osvojio je petu sljemensku krunu, ali za veliko iznenađenje pobrinuli su se fantastički hrvatski skijaši.

Trojica naših slalomaša utrku su završila među 20 najboljih i osvojili bodove za poredak u svjetskom kupu. Utrku je uz fenomenalno navijanje pratilo oko deset tisuća gledatelja i 500 novinara.

Sljeme je kao vulkan eruptriralo kad su u drugoj utrci niz stazu zagrebačke gore krenuli naši.

Istok Rodeš završio je na fantastičnom sedmom mjestu, Matej Vidović zauzeo je 15. mjesto, a Elias Kolega 20.

“Zadovoljan sam s obje vožnje, sigurno da može bolje, ali ne treba sada žaliti, samo nastaviti u ovom smjeru i mislim da kad jednom pokažem ono najbolje što mogu, onda mogu stvarno puno. Definitivno nije uspjelo ono najbolje moguće, ali uspjelo je dosta dobro. Po gasu sam išao sigurno i tako idem svaki put”, rekao je Rodeš.

“Dobro sam se osjećao u drugoj vožnji. Pokušao sam napasti, bilo je par malih grešaka, ali stvarno se ne mogu na to žaliti. Možda treba analizirati zašto sam bio malo sporiji. Bila je dobra prilika. Mislim da sam se bolje osjećao nego što je vrijeme pokazalo, ali dvije dobre vožnje i ja sam zadovoljan. Treba probati više na sljedećim utrkama”, rekao je Vidović.

“Nisam baš pogodio vožnju kako sam zamislio. Prvi lauf je bio dobar, a od drugog laufa sam očekivao još više, ali nije mi to baš najbolje uspjelo. Trojica Hrvata su među prvih 30. Mislim da je to velik i važan dan za hrvatsko skijanje”, rekao je Kolega.

Novi kralj Sljemena je peterostruki pobjednik i najbolji skijaš današnjice, Austrijanac Marcel Hirscher. Drugi je Francuz Alexis Pinturault (+0.60), treći još jedan Austrijanac Manuel Feller (+0.62).

Prekrasna dva dana bila su na Sljemenu, okrunili smo kralja i kraljicu, a nova uzbuđenje su za točno godinu dana.

Komentiraj