SUĐENJE MARINI LOVRIĆ MERZEL: Tereti se za primanje mita, pranje novca…

Podijelite članak

marina lovrić merzel

Na Županijskom sudu u Zagrebu trebalo bi početi suđenje bivšoj SDP-ovoj sisačko-moslavačkoj županici Marini Lovrić-Merzel.

Izvješće: Media servis/Redakcija

Nju se tereti za primanje mita, pranje novca, neosnovano plaćanje savjetnika, trošenje javnog novca na zabave i preplaćivanje zgrade Hitne pomoći.

Suđenje je trebalo početi prošlog tjedna ali je odgođeno zbog tehničkih razloga.

Uz bivšu SDP-ovu županicu, koja je nakon uhićenja provela više od pet mjeseci u istražnom zatvoru, te poduzetnika Željka Žužića, optužnicom s kraja 2015. optuženi su i predsjednik Nadzornog odbora Cesta Sisak Silvijo Kobešćak, Bernard Popec koji je županiji prodao zgradu za Hitnu pomoć, nećak županice Dalibor Rožanković i voditelj u Hrvatskim šumama Zvonko Rožić.

Ivan Turudić, sudac Županijskog suda u Zagrebu je ponovno odbio nagodbu Uskoka s poduzetnikom Željkom Žužićem koji je kao suoptuženik bivše SDP-ove županice Marine Lovrić Merzel priznao da joj je dao 100 tisuća eura mita, iako je Vrhovni sud u prosincu zaključio da Turudić nagodbu ranije nije mogao odbiti.

Nagodbu kojom je predviđena kazna od godinu zatvora uvjetno na četiri godine Turudić je i po drugi put odbio iako je Vrhovni sud u konkretnom slučaju u međuvremenu zauzeo stav da sudac pojedinac na pripremnom ročištu nema ovlasti za takvo postupnje ako nije došlo do konkretnih poreda zakona.

Nakon toga Uskok je zatražio njegovo izuzeće, no on je to odbio, jer kada se traži izuzeće suca o tome odlučuje predsjednik suda, a to je Turudić osobno, pa je odlučivao o samome sebe.

Uskokovi predstavnici rekli su nema uvjeta za nastavak postupka te su potom napustili sudnicu.

Hoće li sutra biti nastavak pripremnog ročišta još je nepoznato.

Komentiraj